Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8232
Title: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів
Other Titles: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів
Authors: Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Андрійчук, Андрій Віталійович
Andriychuk, Andriy
Keywords: раціональне харчування;продовольча безпека;харчова поведінка;екологічно безпечне харчування;екотрофологія;екологія харчування;нутрієнтний дефіцит;rational nutrition;food safety;eating behaviour;ecologically safe nutrition;ecotrophology;nutrition ecology;nutrient deficits
Issue Date: 2022
Publisher: НУХТ
Citation: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів / Т. Мазур, Т. Димань, Н. Богатко та ін. // Європейські виміри сталого розвитку: збірник наукових статей за матеріалами ІV Міжнародної науково-практичної конференції (НУХТ, 20-21 жовтня 2022 р.) .– К., 2022 .– С. 36–45.
Abstract: Стан харчування українців під час війни зазнав суттєвих змін, які вплинули на здоров’я населення як на фізичному так і на психоемоційному рівні. Вимушене переселення переважної більшості людей значно вплинуло на зміну харчових звичок, кратність, режим харчування і як наслідок зміни в харчовій поведінці. Відстеження впливу війни в Україні на продовольчу систему дозволяє систематично виявляти різні навантаження на продовольчу безпеку, які можна визначити за чотирма параметрами, а саме: наявність, доступ, використання та стабільність. Необхідність реагування на продовольчі проблеми і виклики має сприяти більш широкому визнанню громадськістю використання науки й технологій для підтримки продовольчої безпеки і необхідності споживання екологічно безпечного раціонального харчування.
Description: The state of nutrition of Ukrainians during the war underwent major changes that affected the health of the population both at the physical and psycho-emotional levels. The forced emigration of the majority of people had a massy impact on the change in eating habits, frequency and mode of nutrition, and as a result, changes in eating behaviour. Tracking the impact of the war in Ukraine on the food system allows for the systematic identification of various pressures on food security, which can be defined by four criteria: availability, access, using and stability. The need to respond to food problems and challenges should contribute to a wider recognition by the public of the use of science and technology to support food security and the need for consumption of ecologically safe rational nutrition.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8232
ISBN: 978-966-612-280-6
metadata.dc.identifier.udc: 504:340.34-021.387
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zminy_kharchovoi.pdf1,28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.