Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8202
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPostoienko, Volodymyr-
dc.contributor.authorПостоєнко, Володимир Олексійович-
dc.contributor.authorBezpalyi, Ivan-
dc.contributor.authorБезпалий, Іван Федорович-
dc.contributor.authorPostoienko, Hanna-
dc.contributor.authorПостоєнко, Ганна Володимирівна-
dc.date.accessioned2023-01-27T14:45:45Z-
dc.date.available2023-01-27T14:45:45Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationPostoienko V. Biotechnological Evaluation of Bee Ethology During Honey Collection and Probiotic Properties of Honey / V. Postoienko, I. Bezpalyi, H. Postoienko // American Journal of Agriculture and Forestry .- 2022 .- Vol. 10, No. 3 .- P. 94-99. doi: 10.11648/j.ajaf.20221003.12uk_UA
dc.identifier.issn2330-8583 (Print)-
dc.identifier.issn2330-8591 (Online)-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8202-
dc.descriptionВплив біотехнологічних факторів, таких як чистопородні сім'ї та медоносна база, на етологію бджіл процес збирання нектару та видовий склад асоціації пробіотичних культур у свіжовідкачаному меді до бджоли були виявлені. Дослідження проводили на українських степових бджолах. Найбільш характерні такі зовнішні риси їх порода, а саме довжина хоботка від 6,34 до 6,44 мм, ліктьовий індекс у межах 2,17±0,04 - 2,61±0,05, дискоїдальне зміщення 76 – 100 %, форма краю воскового дзеркала 68 – 96 % опуклих випадків. Видовий склад медоносів у типових умовах Лісостепової зони України, їх внесок у загальний збір меду протягом всього бджільницького сезону та формування механізму антибактеріального захисту бджіл на основі асоціації аналізують пробіотичні культури в їхньому кишечнику і свіжоперекачуваний мед. Дані щодо диференціації вибраних культур від бджолиного меду за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями. Пробіотичні культури ідентифікували шляхом культивування на диференціальні середовища. Таким чином, на середовищі MRS накопичувалися культури Lactobacillus plantarum та Bifidobacterium bifidum (тверді та рідкі), а Enterococcus faecium накопичувалися на триптонно-соєвому середовищі. Показано, що кількісна Особливості накопичення меду в бджолиному гнізді залежить від низки біотехнологічних чинників. Основні показники, які впливають на етологію бджіл при збиранні чистопородного нектару та видовий склад медоносної бази. Результати дослідження є основою для подальших досліджень етології української степової породи бджіл при збиранні меду, її популяризація та використання на великих пасіках (100 і більше сімей) за планом породного районування в Лісостеповій зоні України та на розробку нових антибактеріальних, специфічних для бджіл, органічних продуктів на основі пробіотичних культур, виділяють із меду.uk_UA
dc.description.abstractThe influence of biotechnological factors, such as purebred families and honey base on the ethology of bees in the process of nectar collection and the species composition of the association of probiotic cultures in freshly pumped honey to bees was found out. The research was conducted using Ukrainian steppe bees. The following most typical external features of their breed, namely the length of the proboscis from 6.34 to 6.44 mm, cubital index in the range of 2.17 ± 0.04 - 2.61 ± 0.05, discoidal displacement 76 - 100 %, the shape of the edge of the wax mirror 68 - 96% of convex cases. The species composition of honey plants in typical conditions of the Forest-Steppe zone of Ukraine, their contribution to the general honey harvest during the whole beekeeping season and the formation of antibacterial defense mechanism of bees based on the association of probiotic cultures in their intestines and freshly pumped honey are analyzed. Data on differentiation of selected cultures from bee honey by cultural-morphological and biochemical properties are given. Probiotic cultures were identified by cultivation on differential media. Thus, cultures of Lactobacillus plantarum and Bifidobacterium bifidum were accumulated on MRS medium (solid and liquid), and Enterococcus faecium was accumulated on tryptone soy medium. It is shown that the quantitative characteristics of honey accumulation in the bee nest depend on a number of biotechnological factors. The main indicators that affect the ethology of bees when collecting nectar are purebred and species composition of the honey base. The results of the research serve as a basis for further studies of the ethology of the Ukrainian steppe breed of bees during honey collection, its popularization and use in large apiaries (100 and more families) according to the breed zoning plan in the Forest-Steppe zone of Ukraine and for the development of new antibacterial, specific for bees, organic products based on probiotic cultures, isolated from honey.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectbiotechnological factorsuk_UA
dc.subjectethology of beesuk_UA
dc.subjectUkrainian steppe breeduk_UA
dc.subjecthoney baseuk_UA
dc.subjecthoney collectionuk_UA
dc.subjectfreshly pumped honeyuk_UA
dc.subjectprobiotic culturesuk_UA
dc.subjectетологія бджілuk_UA
dc.subjectбіотехнологічні факториuk_UA
dc.subjectмедоносна базаuk_UA
dc.subjectукраїнська степова породаuk_UA
dc.subjectмедозбірuk_UA
dc.subjectсвіжовикачаний медuk_UA
dc.subjectпробіотичні культуриuk_UA
dc.titleBiotechnological Evaluation of Bee Ethology During Honey Collection and Probiotic Properties of Honeyuk_UA
dc.title.alternativeБіотехнологічна оцінка етології бджіл під час збору меду та пробіотичні властивості медуuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc638.142:638.17uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biotechnological_ Eva.pdf372,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.