Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7806
Назва: Використання маслянки в технології низьколактозних ферментованих продуктів для харчування дітей
Інші назви: The use of buttermilk in the technology of low-lactose fermented foods for children
Автори: Мінорова, Антоніна Володимирівна
Minorova, Antonina
Моісеєва, Людмила Олексіївна
Moiseeva, Liudmyla
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Вежлівцева, Світлана Петрівна
Vezhlivtseva, Svitlana
Ключові слова: маслянка;ферментовані продукти;жирові кульки;електрофоретичні властивості;buttermilk;fermented products;fat globules;electrophoretic properties
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний торговельно-економічний університет
Бібліографічний опис: Використання маслянки в технології низьколактозних ферментованих продуктів для харчування дітей / А. В. Мінорова, Л. О. Моісеєва, С. А. Наріжний, С. П. Вежлівцева // Підприємництво, торгівля, маркетинг: стратегії, технології та інновації: тези доп. V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Київ, 27 травня 2022 р.) [Електронне видання] .– Київ : Державний торговельно-економічний університет , 2022 .– С 126-129.
Короткий огляд (реферат): На даному етапі проводили дослідження впливу кислотності середовища на ефективність гідролізу лактози вищезазначеними фер- ментними препаратами. Вплив активної кислотності на ефективність гідролізу лактози у молоці знежиреному та маслянці визначали в діапазоні від 5,5 до 8,0 од. рН. Встановили, що для ферментного препарату GODO-YNL2 раціональним є проведення гідролізу лактози в діапазоні від 6,4 до 6,7 од. рН, а для ферментного препарату MAXILACT LGi 5000 в діапазоні від 6,5 до 7,0 од. рН.
Опис: At this stage, the effect of environmental acidity on the efficiency of lactose hydrolysis by the above-mentioned enzyme preparations was studied. The effect of active acidity on the efficiency of hydrolysis of lactose in skim milk and buttermilk was determined in the range from 5.5 to 8.0 units. pH. It was found that for the enzyme preparation GODO-YNL2 it is rational to carry out the hydrolysis of lactose in the range from 6.4 to 6.7 units. pH, and for the enzyme preparation MAXILACT LGi 5000 in the range from 6.5 to 7.0 units. pH
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7806
УДК: 664+640.4]:001.895
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykorystannia_maslianky.pdf716,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.