Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7806
Title: Використання маслянки в технології низьколактозних ферментованих продуктів для харчування дітей
Other Titles: The use of buttermilk in the technology of low-lactose fermented foods for children
Authors: Мінорова, Антоніна Володимирівна
Minorova, Antonina
Моісеєва, Людмила Олексіївна
Moiseeva, Liudmyla
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Вежлівцева, Світлана Петрівна
Vezhlivtseva, Svitlana
Keywords: маслянка;ферментовані продукти;жирові кульки;електрофоретичні властивості;buttermilk;fermented products;fat globules;electrophoretic properties
Issue Date: 2022
Publisher: Державний торговельно-економічний університет
Citation: Використання маслянки в технології низьколактозних ферментованих продуктів для харчування дітей / А. В. Мінорова, Л. О. Моісеєва, С. А. Наріжний, С. П. Вежлівцева // Підприємництво, торгівля, маркетинг: стратегії, технології та інновації: тези доп. V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Київ, 27 травня 2022 р.) [Електронне видання] .– Київ : Державний торговельно-економічний університет , 2022 .– С 126-129.
Abstract: На даному етапі проводили дослідження впливу кислотності середовища на ефективність гідролізу лактози вищезазначеними фер- ментними препаратами. Вплив активної кислотності на ефективність гідролізу лактози у молоці знежиреному та маслянці визначали в діапазоні від 5,5 до 8,0 од. рН. Встановили, що для ферментного препарату GODO-YNL2 раціональним є проведення гідролізу лактози в діапазоні від 6,4 до 6,7 од. рН, а для ферментного препарату MAXILACT LGi 5000 в діапазоні від 6,5 до 7,0 од. рН.
Description: At this stage, the effect of environmental acidity on the efficiency of lactose hydrolysis by the above-mentioned enzyme preparations was studied. The effect of active acidity on the efficiency of hydrolysis of lactose in skim milk and buttermilk was determined in the range from 5.5 to 8.0 units. pH. It was found that for the enzyme preparation GODO-YNL2 it is rational to carry out the hydrolysis of lactose in the range from 6.4 to 6.7 units. pH, and for the enzyme preparation MAXILACT LGi 5000 in the range from 6.5 to 7.0 units. pH
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7806
metadata.dc.identifier.udc: 664+640.4]:001.895
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vykorystannia_maslianky.pdf716,08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.