Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7343
Назва: | Безпека харчових гідробіонтів |
Інші назви: | Food safety of aquatic organisms |
Автори: | Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tatyana Гриневич, Наталія Євгеніївна Grynevych, Nataliia Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana |
Ключові слова: | гідробіонти;харчова цінність;токсини;забруднення;трансгенні технології;aquatic organisms;nutritional value;toxins;pollution;transgenic technologies |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | ВЦ «Академія» |
Бібліографічний опис: | Димань Т. Безпека харчових гідробіонтів: підручник / Т. Димань, Н. Гриневич, Т. Мазур; за наук. ред. Т. Димань. – Київ: ВЦ «Академія», 2022. – 256 с.(Серія «Альма-матер») |
Короткий огляд (реферат): | У підручнику наведено загальні відомості про поживну цінність харчових гідробіонтів (морських і прісноводних організмів). Детально розглянуто основні групи забруднювальних речовин, присутність яких негативно позначається на безпечності і якості їстівних водних об’єктів. Представлено токсико-гігієнічні характеристики контамінантів, чинники їх накопичення в гідробіонтах, вплив на організм людини та заходи щодо зменшення їх умісту в харчовій продукції водного походження. Адресований студентам закладів вищої освіти. Прислужиться викладачам, працівникам харчової промисловості, рибного господарства, суб’єктів аквакультури. |
Опис: | The textbook provides general information on the nutritional value of food aquatic organisms (marine and freshwater organisms). The main groups of pollutants, the presence of which negatively affects the safety and quality of edible water bodies, are considered in detail. Toxic and hygienic characteristics of contaminants, factors of their accumulation in aquatic organisms, impact on the human health and measures to reduce their content in food staff of aquatic origin are presented. The book is addressed to students of higher education institutions. It will be useful for teachers, professionals in the food industry, fisheries, aquaculture. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7343 |
ISBN: | 978-966-580-310-2 |
ISSN: | 978-966-580-648-6 |
УДК: | 613.2.(075.8) |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Bezpeka_kharchovykh.pdf | 1,51 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.