Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7243
Назва: Годівля риб: методичні вказівки для виконання лабораторно-практичних занять
Інші назви: Fish feeding: Methodical instructions for laboratory and practical classes
Автори: Сломчинський, Михайло Миколайович
Slomchynskyi, Mykhailo
Бабенко, Сергій Петрович
Babenko, Serhii
Kuzmenko, Oksana
Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Tytariova, Olena
Титарьова, Олена Михайлівна
Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Ключові слова: риба;fish;годівля;feeding;навчання;study
Дата публікації: 2022
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Годівля риб: методичні вказівки для виконання лабораторно-практичних занять та самостійної роботи студентів екологічного факультету денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки 207 – водні біоресурси та аквакультура / М.М. Сломчинський, С.П. Бабенко, О.А. Кузьменко та ін. – Біла Церква, 2022. - 51c.
Короткий огляд (реферат): Для забезпечення необхідного рівня фахової підготовки майбутніх бакалаврів з напряму підготовки 207 – водні біоресурси та аквакультура необхідно навчитися вільно володіти теоретичними і практичними знаннями щодо використання та оцінки якості кормів і кормових добавок у годівлі риб різних видів, статевих та вікових груп. Нині, в умовах формування ринкових відносин, на фоні значних витрат на корми, годівля риби має ґрунтуватися на ретельних розрахунках, логічним завершенням яких має стати економічна доцільність. Студенти повинні навчитися визначати склад кормів, розраховувати їх енергетичну поживність, знати зміни, які відбуваються у процесі зберігання і підготовки кормів до згодовування, а також вміти проводити оцінку поживності та якості кормів, кормових добавок, складати рецепти комбікормів для різних видів і статево-вікових груп риб. Дисципліна «Годівля риб» для студентів екологічного факультету поділена на три змістовні модулі та включає вивчення характеристики поживної цінності кормів, класифікації кормів та їх біологічних властивостей, а також нормування годівлі риб різних видів.
Опис: To ensure the required level of professional training of future bachelors in the field of training 207 - aquatic bioresources and aquaculture must learn to have theoretical and practical knowledge on the use and evaluation of feed and feed additives in feeding fish of different species, sex and age groups. At present, in the conditions of formation of market relations, against the background of significant feed costs, fish feeding should be based on careful calculations, the logical conclusion of which should be economic feasibility. Students must learn to determine the composition of feed, calculate their energy nutritional value, know the changes that occur in the process of storage and preparation of feed for feeding, as well as be able to assess the nutritional value of feed, feed additives, formulate compound feeds for different species and sexes fish. The discipline "Fish Feeding" for students of the Faculty of Ecology is divided into three content modules and includes the study of nutritional value of feed, classification of feed and their biological properties, as well as rationing of fish feeding of different species.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7243
УДК: 639.3.09
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Metod_Godiv_ryb.pdf725,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.