Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7009
Назва: Meat qualities of pigs of different genotypes by melanocortin receptor gene 4 (mc4r) and its connection with some biochemical indicators of blood serum
Інші назви: М’ясні якості свиней різних генотипів за геном рецептора меланокортину 4 (mc4r) та його зв'язок з деякими біохімічними показниками сировотки крові
Автори: Khalak, Viktor
Халак, Віктор Іванович
Horchanok, Anna
Горчанок, Анна Володимирівна
Kuzmenko, Oksana
Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Lytvyshchenko, Lyudmyla
Литвищенко, Людмила Олександрівна
Karpenko, Oleksandr
Карпенко, Олександр Володимирович
Ключові слова: biochemical parameters of blood serum;correlation;fattening qualities;genotype;young pigs;біохімічні показники сироватки крові;кореляція;відгодівельні якості;генотип;молодняк свиней
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Meat qualities of pigs of different genotypes by melanocortin receptor gene 4 (mc4r) and its connection with some biochemical indicators of blood serum / V. Khalak, A. Horchanok, O. Kuzmenko and other // Scientific Papers. Series D. Animal Science .- 2021 .- Vol. LXIV, No. 2 .- P. 64-70.
Короткий огляд (реферат): Results of studies about fattening and meat qualities of Large White young pigs of different genotypes by melanocortin receptor gene 4 (MC4R) are presented, as well as level of correlations between these traits and some biochemical indicators of blood serum. It was established that biochemical parameters of blood serum and concentration of total lipoproteins (mg%) of young pigs correspond to physiological norm of clinically healthy animals, fattening and meat qualities of animals of different genotypes by melanocortin receptor gene 4 (MC4R) correspond to I and elite class. Considering intrabreed differentiation by genotype, difference between animals of II (MC4RAG) and I (MC4RAA) groups in average daily gain in live weight during the control fattening period is 91.9 g (td = 7.00, P<0.001), in length of chilled carcass is 0.8 cm (td = 0.78, P>0.05), in length of the bacon side of chilled half carcass is 1.2 cm (td = 0.48, P>0.05), in thickness of fatback at the level of 6-7 thoracic vertebrae is 1.8 mm (td = 2.22, P<0.01) and in age of reaching live weight of 100 kg is 9.9 days (td = 5.78, P<0.001).
Опис: Представлені результати досліджень вгодованості та м’ясних якостей молодняку свиней великої білої породи різних генотипів за геном рецептора меланокортину 4 (MC4R), а також рівень кореляції між цими ознаками та деякими біохімічними показники сироватки крові. Встановлено, що біохімічні показники сироватки крові та концентрація загальних ліпопротеїдів (мг%) молодняку свиней відповідають фізіологічній нормі клінічно здорових тварин, відгодівельні та м'ясні якості тварин різних генотипів за геном 4-го рецептора меланокортину (MC4R) відповідають I класу та класу еліта. Враховуючи внутрішньопородну диференціацію за генотипом, відмінність між тваринами II (MC4RAG) та I (MC4RAA) груп за середньодобовим приростом живої маси за період контрольної відгодівлі склала 91,9 г (td = 7,00, P<0,001), довжина охолодженої туші 0,8 см (td = 0,78, P>0,05), довжина беконної сторони охолодженої напівтуші 1,2 см (td = 0,48, P>0,05), за товщиною шпику на рівні 6-7 грудних хребців 1,8 мм (td = 2,22, P<0,01) і віком досягнення живої маси 100 кг становила 9,9 діб (td = 5,78, P<0,001).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7009
ISSN: 2285-5750
2393-2260
УДК: 636.4.033:612.1.015
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Meat_qualities.pdf5,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.