Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/686
Назва: Моніторинг мікробіологічних показників кисломолочних продуктів за ходом технологічного процесу
Інші назви: Monitoring microbiological indicators of fermented milk products during technological processing
Мониторинг микробиологических показателей кисломолочных продуктов за ходом технологического процесса
Автори: Хіцька, Оксана Анатоліївна
Khitska, Oksana
Ключові слова: моніторинг;monitoring;мониторинг;мікробіологічні показники;microbiological indicators;микробиологические показатели;бактерії групи кишкової палички;coliform bacteria;бактерии группы кишечной палочки;дріжджі;yeast;дрожжи;плісняві гриби;mold;плесневые грибы;молочнокислі мікроорганізми;lactic acid bacteria;молочнокислые микроорганизмы;кисломолочні продукти;milk products;кисломолочные продукты
Дата публікації: гру-2015
Видавництво: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Короткий огляд (реферат): Висвітлені питання щодо контролю мікробіологічних показників кисломолочних продуктів (сметани, кефіру, біокефіру, йогурту) на різних етапах технологічного процесу – від надходження молока для переробки до випуску з підприємства готового продукту. Мікробіологічний контроль включав оцінку санітарно-гігієнічних показників води, повітря, технологічного обладнання та мікробіологічних показників продуктів (кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, специфічних дріжджів, молочнокислих мікроорганізмів, біфідобактерій, плісняви, бактерій групи кишкової палички). The problems of the control of microbiological indicators of dairy products (sour cream, kefir, biokefir, yogurt) at various stages of the process - from the receipt of the milk for processing before the finished product from the company. The microbiological control includes assessing health indicators of water, air, process equipment and food microbiological indicators (number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms, specific yeast, lactic acid microorganisms, вifidobacterium, mold, coliform bacteria). Изложены вопросы контроля микробиологических показателей кисломолочных продуктов (сметаны, кефира, биокефира, йогурта) на различных этапах технологического процесса - от поступления молока для переработки до выпуска с предприятия готового продукта. Микробиологический контроль включал оценку санитарно-гигиенических показателей воды, воздуха, технологического оборудования и микробиологических показателей продуктов (количество мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов, специфичных дрожжей, молочнокислых микроорганизмов, бифидобактерий, плесени, бактерий группы кишечной палочки).
Опис: Хіцька О.А. Моніторинг мікробіологічних показників кисломолочних продуктів за ходом технологічного процесу/ О.А. Хіцька // Наук. вісник НУБіП України. – Київ, 2015. – Вип. 221. – С. 283–287.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/686
ISSN: 2222-8608
УДК: 619:614.31:637.12
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Monitoryng_mikrobiologichnyh_pokaznykiv_kyslomolochnyh_produktiv_za_hodom_tehnologichnogo_procesu.pdf133,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.