Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826
Назва: Зміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот
Інші назви: Changes of calf rumen qualitative and qualitative microflora content under the influence of amino acids methionine and cystine
Автори: Ніщеменко, Микола Прокопович
Nischemenko, Nicola
Саморай, Микола Миколайович
Samoray, Nicola
Порошинська, Оксана Андріївна
Poroshinska, Oksana
Стовбецька, Людмила Степанівна
Stovbetska, Luydmila
Ключові слова: амінокислоти;телята;мікрофлора;рубець;метіонін;цистин;amino acids;calves;microflora;rumen;methionine;cystine
Дата публікації: 2015
Видавництво: НУБіП
Бібліографічний опис: Зміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська, Л. С. Стовбецька // Український часопис ветеринарних наук .- 2015 .- № 227 .- С. 174-177.
Короткий огляд (реферат): Тривалий час вважалось, що мікроорганізми рубця жуйних тварин можуть синтезувати достатню кількість мікробного білка, який забезпечить потреби організму в замінних і незамінних амінокислотах. Разом з тим, не враховувалась наявність у раціонах як критичних, так і лімітуючих амінокислот. Для молодняка великої рогатої худоби особливо часто не вистачає сірковмісних амінокислот метіоніну та цистину. Активність і присутність у рубці молодняка великої рогатої худоби мікрофлори є свідченням нормального перебігу ферментативних процесів у цьому органі. Додаткове введення до раціону телят сірковмісних амінокислот метіоніну і цистину сприяло збільшенню кількості різноманітних корисних мікроорганізмів у рубці тварин та їхньої ферментативної активності, внаслідок чого встановлено краще засвоєння поживних речовин, які входять до складу раціону телят
Опис: It has long been thought that rumen rumen microorganisms can synthesize a sufficient amount of microbial protein to meet the body's needs for essential and non-essential amino acids. However, the presence of both critical and limiting amino acids in the diet was not taken into account. Sulfur-containing amino acids methionine and cystine are especially often lacking for young cattle. The activity and presence of young microflora in the rumen of young cattle is evidence of the normal course of enzymatic processes in this organ. Additional introduction to the diet of calves of sulfur-containing amino acids methionine and cystine contributed to an increase in the number of various beneficial microorganisms in the rumen of animals and their enzymatic activity, resulting in better absorption of nutrients that are part of the diet of calves
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826
ISSN: 2663-9688
2663-967X
УДК: 636.2.082.35:612.12.015.348:577.112.386
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zminy_kilkisnoho.pdf383,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.