Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6527
Назва: Технологія виробництва продукції бджільництва
Інші назви: Beekeeping production technology
Автори: Разанов, Сергій Федорович
Razanov, Serhii
Безпалий, Іван Федорович
Bezpalyi, Ivan
Бала, Віталій Іванович
Bala, Vitaliі
Донченко, Тетяна Анатоліївна
Donchenko, Tatiana
Ключові слова: бджільництво;бджоли;інвентар;вулики;пасіка;сила бджолиної сім’ї;мед;віск;прополіс;маточне молочко;квітковий пилок;beekeeping;bees;honey base;inventory;beehives;apiary;strength of the bee family;honey;wax;propolis;royal jelly;pollen
Дата публікації: 2010
Видавництво: Аграрна освіта
Бібліографічний опис: Технологія виробництва продукції бджільництва: навч. посібник // С. Ф. Разанов, І. Ф. Безпалий, В. І. Бала, Т. А. Донченко . – К.: Аграрна освіта, 2010. – 277 с.
Короткий огляд (реферат): Бджільництво постачає населення високопоживними дієтичними і лікувальними продуктами харчування, а легку промисловість – необхідною сировиною. Водночас ця галузь забезпечує запилення ентомофільних культур, що суттєво підвищує якість плодів і насіння. Процеси життєдіяльності бджолиної сім’ї ґрунтуються на інстинктах, що потребує від фахівця глибоких знань, умінь і відповідних навичок для управління ними з метою спрямування функцій бджіл у потрібному напрямі. Книга містить матеріали з біології бджолиної сім’ї, розмноження бджіл, характеристики різних порід бджіл, бджолоінвентарю, медоносної бази, технології виробництва і переробки продукції для формування у майбутніх фахівців уміння обслуговувати бджолосім’ї, проводити племроботу, профілактику хвороб бджіл, організувати запилення с.-г. культур та виробництво продукції. Виходячи з цього, в книзі викладено матеріал за такими блоками змістових модулів: біологія медоносної бджоли; утримання та розведення бджіл; медоносні рослини, запилення с.-г. культур та хвороби бджіл; технологія виробництва і переробки продукції бджільництва.
Опис: Beekeeping supplies the population with highly nutritious dietary and medicinal food products, and the light industry supplies the necessary raw materials. At the same time, this industry provides pollination of entomophilous crops, significantly improves the quality of fruits and seeds. The life processes of a bee colony are based on instincts, which requires a specialist in deep knowledge, skills and appropriate skills to manage them in order to direct the functions of bees in the right direction. The book contains materials on the biology of the bee colony, the reproduction of bees, the characteristics of various breeds of bees, bee inventory, the honey base, production technology and processing of products for the formation of future specialists' ability to serve bee colonies, carry out breeding work, prevent bee diseases, organize pollination. -g. crops and production. Based on this, the book contains material on the following blocks of meaningful modules: biology of the honey bee; keeping and breeding of bees; honey plants, crop pollination and bee diseases; technology of production and processing of beekeeping products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6527
ISBN: 978-966-7906-74-0
УДК: 638.1
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tekhnol_vyrobn_prod_bdzhil.pdf657,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.