Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6434
Назва: Застосування експресного методу визначення безпечності м’ясної сировини за ветеринарно-санітарної оцінки
Інші назви: Использование экспрессного метода определения безопасности мясного сырья при его ветеринарно-санитарной оценке
Application of the improved express method of determination safety of meat at their veterinary-sanitary estimation
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Власенко, Володимир Максимович
Vlasenko, Volodymyr
Голуб, О.Ю.
Golub, O.
Ключові слова: експресний метод;ветеринарно-санітарна оцінка;безпечність;яловичина;свинина;экспрессный метод;безопасность;говядина;ветеринарно-санитарная оценка;express method;safety;beef;pork;veterinary-sanitary estimation
Дата публікації: 2011
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Застосування експресного методу визначення безпечності м’ясної сировини за ветеринарно-санітарної оцінки / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.В. Власенко, О.Ю. Голуб // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2011. - Вип. 8(87). - С. 12-16.
Короткий огляд (реферат): Розроблений експресний метод має достовірність у показниках 93,5 % та може застосовуватися для визначення ступеня обсімінення яловичини та свинини за визначення їх безпечності у виробничих лабораторіях потужностей із переробки м’яса, забійних підприємствах та підприємствах з реалізації та зберігання яловичини та свинини, у державних лабораторіях ветеринарної медицини та у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку. Разработанный экспрессный метод имеет достоверность по показателям – 93,5 % и может использоваться для определения степени обсеменения говядины и свинины при определении их безопасности в производственных лабораториях предприятий по переработке мяса убойных животных и на предприятиях по реализации и сохранению говядины и свинины.
Опис: As a result of the conducted researches is set that stability of indexes on determination of meat after the improved express method was 93,5 %. The improved method of determination of degree fall of microorganisms of beef and pork can be used for determination of content in the production laboratories of powers from processing of meat, in the state laboratories of veterinary medicine and in the laboratories of veterinary-sanytary estimation at the agroprodovolchemu market. As a result of this metod it is possible to get quantitative values at the estimation of quality of meat products. For this development Patent of Ukraine is got on an useful model № 60712 «Method of determination of content of degree fall of microorganisms of beef and pork».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6434
УДК: 619:614.31:613.281:612.3:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zastosuvannja_ekspresnogo.pdf468,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.