Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6339
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinskyi, Mykola-
dc.contributor.authorУстинова, Галина Леонідівна-
dc.contributor.authorUstynova, Halyna-
dc.date.accessioned2021-06-29T10:50:57Z-
dc.date.available2021-06-29T10:50:57Z-
dc.date.issued2021-05-25-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6339-
dc.descriptionЛозінський М.В., Устинова Г.Л. Мінливість маси 1000 зерен у сортів пшениці м’якої озимої різних груп стиглості. «Гончарівські читання»: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 92-річчю з дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора Гончарова Миколи Дем‘яновича (25-травня 2021 р.). Суми, 2021. С. 48-50.uk_UA
dc.description.abstractПшениця м’яка озима є широко розповсюдженою зерновою культурою, як у світовому масштабі, так і в Україні . Тому збільшення і стабілізація виробництва зерна цієї культури є одним з вагомих складових продовольчої безпеки людства . Переконливо доведено роль селекції у підвищенні продуктивності та поліпшенні якісних показників зерна пшениці. Маса 1000 зерен одна з найважливіших ознак пов’язаних з врожайністю і має велике значення при характеристиці якості насіння польових культур, та широко використовується, як у практиці, так і в наукових дослідженнях. При однаковому розмірі більша маса 1000 зерен свідчить про значний запас в них поживних речовин.Пшеница мягкая озимая является широко распространенной зерновой культурой, как в мировом масштабе, так и в Украине. Поэтому увеличение и стабилизация производства зерна этой культуры является одним из весомых составляющих продовольственной безопасности человечества. Убедительно доказана роль селекции в повышении производительности и улучшении качественных показателей зерна пшеницы. Масса 1000 зерен один из важнейших признаков связанных с урожайностью и имеет большое значение при характеристике качества семян полевых культур, и широко используется, как в практике, так и в научных исследованиях. При одинаковом размере большая масса 1000 зерен свидетельствует о значительном запас в них питательных веществ.Soft winter wheat is a widespread grain crop, both worldwide and in Ukraine. Therefore, the increase and stabilization of grain production of this crop is one of the important components of food security of mankind. The role of selection in increasing productivity and improving the quality of wheat grain has been convincingly proven. The weight of 1000 grains is one of the most important traits related to yield and is of great importance in characterizing the quality of seeds of field crops, and is widely used both in practice and in scientific research. At the same size, a larger mass of 1000 grains indicates a significant supply of nutrients in them.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectмаса 1000 зеренuk_UA
dc.subjectмінливістьuk_UA
dc.subjectсортиuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озимаuk_UA
dc.subjectгрупи стиглостіuk_UA
dc.subjectмасса 1000 зеренuk_UA
dc.subjectизменчивостьuk_UA
dc.subjectсортаuk_UA
dc.subjectпшеница мягкая озимаяuk_UA
dc.subjectгруппы спелостиuk_UA
dc.subjectweight of 1000 grainsuk_UA
dc.subjectvariabilityuk_UA
dc.subjectvarietiesuk_UA
dc.subjectsoft winter wheatuk_UA
dc.subjectripeness groupsuk_UA
dc.titleМінливість маси 1000 зерен у сортів пшениці м’якої озимої різних груп стиглостіuk_UA
dc.title.alternativeИзменчивость массы 1000 зерен у сортов пшеницы мягкой озимой различных групп спелостиuk_UA
dc.title.alternativeThe variability of the weight of 1000 grains in soft winter wheat varieties of different maturity groupsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc631.524/.551:633.111”324“uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Minlyvist masy 1000 zeren.pdf735,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.