Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6319
Назва: Hematological parameters and laying ability of japanese quails under the influence of amino acids complex and vitamin E
Інші назви: Гематологічні показники крові та несучість перепілок японської породи під впливом комплексу амінокислот і вітаміну Е
Автори: Stovbetska, Luydmila
Стовбецька, Людмила Степанівна
Nischemenko, Nicola
Ніщеменко, Микола Прокопович
Ключові слова: quail;amino acids;lysine;threonine;hematology;vitamin E;metabolism;перепілка;амінокислоти;лізин;треонін;гематологія;вітамін Е;обмін речовин
Дата публікації: 2013
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Stovbetska L.S. Hematological parameters and laying ability of japanese quails under the influence of amino acids complex and vitamin E // L. S. Stovbetska, M. P. Nishchemenko // Науковий вісник ветеринарної медицини: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2013 .- Вип 12(107) .- С. 69-72.
Короткий огляд (реферат): The article displays the results of the use and effect of a complex of amino acids and vitamin E on hematological blood counts and egg production of quails. Inadequate level of provision of amino acids and vitamin E the body of a bird leads to disturbances in the processes of hematopoiesis, metabolism, the growth of the bird slows down and egg productivity decreases. Since changes in the blood system are objective indicators that characterize the physiological state of the animal organism, we studied the morphological quail blood counts and it was found that the addition of a complex of amino acids and vitamin E to the main diet has a positive effect on individual hematological blood parameters. It has also been proven that the addition of lysine, methionine, threonine and vitamin E to the main diet helps to increase the egg production of poultry
Опис: У статті відображені результати щодо застосування та впливу комплексу амінокислот та вітаміну Е на гематологічні показники і несучість перепілок. Неповноцінний рівень забезпеченості амінокислотами та вітаміном Е організму птиці призводить до порушень процесів кровотворення, обміну речовин, сповільнення росту птиці та зниження яєчної продуктивності. Встановлено, що додавання комплексу амінокислот та вітаміну Е до основного раціону перепілок справляє позитивний вплив на окремі гематологічні показники. Також доведено, що додавання лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е до основного раціону сприяє підвищенню яєчної продуктивності птиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6319
УДК: 636.6.087.74:612.1
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hematological_parameters.pdf292,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.