Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5625
Назва: | Теоретичні та практичні аспекти інноваційних технологій у свинарстві |
Інші назви: | Theoretical and practical aspects of innovative technologies in pig breeding |
Автори: | Фесенко, Василь Федорович Fesenko, Vasily Каркач, Петро Михайлович Karkach, Peter Опенько, Юрій Анотолійович Openko, Yuriі Кузьменко, Петро Іванович Kuzmenko, Peter Машкін, Юрій Олексійович Mashkin, Yurii |
Ключові слова: | свинарство;інноваційні технології;інноваційна діяльність;конкурентоспроможність;свинарські підприємства;виробництво свинини;біобезпека;pig breeding;innovative technologies;innovative activity;competitiveness;pig enterprises;pork production;biosafety |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Теоретичні та практичні аспекти інноваційних технологій у свинарстві / В.Ф. Фесенко, П.М. Каркач, Ю.А.Опенько та ін. – Біла Церква: БНАУ, 2020 – 142 с. |
Короткий огляд (реферат): | У посібнику акцентовані теоретично-методологічні та практичні аспекти інноваційного розвитку галузі свинарства. Висвітлені питання «інновації» та «інноваційна діяльність», проаналізоване визначення «інноваційний розвиток підприємства». Обґрунтовані напрямки розвитку конкурентоспроможних свинарських господарств з врахуванням рівня технологічного розвитку виробництва та зміни коливання ринкової частки підприємств. Запропоновано особливий підхід до формування розвитку свинарських підприємств на основі переходу до інноваційної моделі забезпечення їх конкурентоспроможності та модернізації виробництва за критеріями, що відповідають поверненню вкладеного капіталу, задоволенню ринкового попиту на свинину та незначному негативному екологічному впливу на зовнішнє середовище. Акцентована увага на практичних аспектах проектування, будівництва, експлуатації свинарських підприємств, забезпечення їх біологічної безпеки. Посібник розрахований на науковців, студентів-технологів вищих навчальних закладів, спеціалістів аграрних підприємств. |
Опис: | The manual focuses on the theoretical, methodological and practical aspects of innovative development of the pig industry. The issues of "innovation" and "innovation activity" are covered, the definition of "innovative development of the enterprise" is analyzed. The directions of development of competitive pig farms are substantiated taking into account the level of technological development of production and change of fluctuation of a market share of the enterprises. A special approach to the formation of pig farms based on the transition to an innovative model of ensuring their competitiveness and modernization of production according to the criteria corresponding to the return on investment, meeting market demand for pork and a slight negative environmental impact. Emphasis is placed on the practical aspects of design, construction, operation of pig farms, ensuring their biological safety. The manual is designed for researchers, students-technologists of higher education institutions, specialists of agricultural enterprises. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5625 |
ISBN: | 978-966-2534-38-2 |
УДК: | 330.341.1:338.43.01:636.4 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Teoretychni_ta_praktychni.pdf | 5,12 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.