Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5003
Назва: Effect of mannan oligosaccharides on productivity and quality of slaughter pig products
Інші назви: Вплив мананоолігосахаридів на продуктивність та якість продуктів забою свиней
Автори: Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Kuzmenko, Oksana
Бомко, Віталій Семенович
Bomko, Vitalii
Горчанок, Анна Володимирівна
Horchanok, Anna
Бабенко, Сергій Петрович
Babenko, Serhii
Титарьова, Олена Михайлівна
Tytariova, Olena
Сломчинський, Михайло Миколайович
Slomchynskyi, Mykhailo
Халак, Віктор Іванович
Khalak, Viktor
Поліщук, Світлана Анатоліївна
Polishchuk, Svitlana
Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Присяжнюк, Наталія Михайлівна
Prysiazhniuk, Nataliia
Литвищенко, Людмила Олександрівна
Lytvyshchenko, Lyudmyla
Ключові слова: Young pigs;Молодняк свиней;Fattening;Відгодівля;Mixed feed;Комбікорм;Nutrients;Поживні речовини;Prebiotic;Пребіотики;Mannan oligosaccharides;Мананоолігосахариди;Slaughter products;Продукти забою
Дата публікації: 2020
Видавництво: Мелітопольський державний педагогічний університет ім.Богдана Хмельницького
Бібліографічний опис: Effect of mannan oligosaccharides on productivity and quality of slaughter pig products / O.Kuzmenko, V.Bomko, A.Horchanok and other // Ukrainian Journal of Ecology .- 2020 .- № 10(3) .- P. 181-186. doi: 10.15421/2020_151
Короткий огляд (реферат): We presented our results on prebiotic containing mannan oligosaccharides (MOS) effectiveness as an immune response modifier in young pigs during their fattening. We found that MOS content at a dose of 0.06% from mixed feed contributed to increase in pig average daily growth by 7.5% and reduced the feed costs on growth gain by 6.3%. We observed that the animal productivity, feed costs per 1 kg of growth gain, slaughter weight, slaughter yield, and pig carcass weight were higher after introduction of prebiotics to mixed feed. We suggested the usage of the prebiotic with mannan oligosaccharides as immune response modifier for young pigs diet during the fattening increase the nutrient contents in slaughter products (meat, lard, and liver).
Опис: Представлені результати наших досліджень щодо ефективності пребіотиків, що містять мананоолігосахариди (MOС) як модифікатора імунної відповіді у молодих свиней під час їх відгодівлі. Нами встановлено, що вміст МОС у кількості 0,06% у складі комбікорму сприяло збільшенню середньодобового приросту свиней на 7,5% та зменшенню затрат кормів на приріст живої маси на 6,3%. Відмічено, що продуктивність тварин, затрати корму на 1 кг приросту, забійна маса, забійний вихід та маса туші свиней були вищими за введення пребіотиків у комбікорми. Нами запропоновано використовувати пребіотик з мананоолігосахаридами в якості модифікатора імунної відповіді для годівлі молодняку свиней під час відгодівлі, щоб збільшить вміст поживних речовин у продуктах забою (м'ясі, салі та печінці).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5003
ISSN: 2520-2138
УДК: 636.4.087.8:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
effect-of-mannan.pdf353,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.