Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4610
Назва: Якість м`яса молоднячку свиней за різних умов утримання
Інші назви: The quality of the meat of young pigs under different housing conditions
Автори: Повод, Микола Григорович
Povod, Mykola
Луценко, Марія Михайлівна
Lutsenko, Mariia
Іжболдіна, Олена Олександрівна
Izhboldina, Olena
Грищенко, Сергій Миколайович
Grishchenko, Serhii
Ключові слова: свині;туша;забійний вихід;м'ясо;сало;вологість;протеїн;жир;енергетична цінність;pigs;carcass;carcass yield;meat;fat;energy value
Дата публікації: 2017
Видавництво: Вінницький національний аграрний університет,
Бібліографічний опис: Якість мяса молоднячку свиней за різних умов утримання / М.Г. Повод, М.М. Луценко, О.О. Іжболдіна, С.М. Грищенко // Аграрна наука та харчові технології .- 2017 .- Вип. 2 (96). - С. 212-218.
Короткий огляд (реферат): В дослідженні вивчалась залежність забійних та м’ясо-сальних якостей свиней від умов утримання в період відгодівлі. Встановлено, що туші свиней за альтернативних умов утримання мали більший вміст м’яса, менший вміст сала в туші і вищі індекси прісності та м’ясності. М'ясо цих свиней вирізнялось кращою вологоутримуючою здатністю, інтенсивнішим забарвленням та вищою кислотністю, нижчою вологістю, меншим вмістом протеїну та більшим жиру і вищою енергетичною цінністю та більшим діаметром м’язових волокон та площею м’язового вічка.
Опис: The research, studied the dependence of slaughter and meat quality of pigs from the sebaceous welfare during feeding. Established that the carcass pigs alternative welfare had higher content of meat, less fat content in carcass. The meat of pigs stood out as the best water-retaining capacity, intense color and higher acidity, lower humidity, less protein and more fat and higher energy value and higher diameter muscle fibers and a larger area of muscle cells.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4610
УДК: 636.4.082
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Jakist_miasa.pdf517,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.