Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСидорова, Ірина Марківна-
dc.contributor.authorSidorova, Irina-
dc.date.accessioned2020-04-10T08:34:40Z-
dc.date.available2020-04-10T08:34:40Z-
dc.date.issued2008-11-
dc.identifier.citation5. Сидорова І.М. Вплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний склад // Тези доповідей VІІ Державної науково-практичної конференції “Аграрна наука – виробництву: новітні технології в рослинництві” (12-13 листопада 2008 року).uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590-
dc.descriptionУ сучасному городництві Євразії нараховується понад 100 видів капусти, більше 100 господарсько-ботанічних сортів. Цей чудовий овоч був гідно оцінений ще задовго до нашої ери. Давньогрецький мислитель Піфагор писав, що капуста постійно підтримує бадьорість і веселість, спокійний настрій. Видатний полководець Олександр Македонський завжди перед боєм годував своїх воїнів капустою. Високо цінили цю культуру в Київській Русі. Енергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. Протягом останніх років на Київській дослідній станції ІОБ УААН у процесі селекційної роботи оцінено багато сортів та гібридів капусти білоголової різних строків достигання і різного географічного походження, тому у дослідах ставилось завдання –узагальнити ці результати досліджень і проаналізувати здатність сортів капусти білоголової різних сортотипів і груп сортотипів європейського і східного підвидів до накопичення сухої речовини, цукрів, вітаміну С.uk_UA
dc.description.abstractЕнергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. The energy value of white cabbage is low, but it has a rich chemical composition of heads. The total weight of dry matter is dominated by carbohydrates: sugars, starch, hemicellulose, pectic substances and fiber.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБіла церкваuk_UA
dc.subjectкапустаuk_UA
dc.subjectбілоголоваuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпоходженняuk_UA
dc.subjectбіохіміяuk_UA
dc.subjectскладuk_UA
dc.subjectвітамінuk_UA
dc.subjectцукриuk_UA
dc.subjectсуха речовинаuk_UA
dc.subjectcabbageuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectvitaminuk_UA
dc.subjectbiochemistryuk_UA
dc.subjectdry matteuk_UA
dc.subjectoriginuk_UA
dc.subjectcompositionuk_UA
dc.subjectsucryuk_UA
dc.titleВплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний складuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of variety and origin of white cabbage on biochemical compositionuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udcУДК 581.13:631.526:635.342uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VPLYV_ SORTU.pdf274,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.