Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сидорова, Ірина Марківна | - |
dc.contributor.author | Sidorova, Irina | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-10T08:34:40Z | - |
dc.date.available | 2020-04-10T08:34:40Z | - |
dc.date.issued | 2008-11 | - |
dc.identifier.citation | 5. Сидорова І.М. Вплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний склад // Тези доповідей VІІ Державної науково-практичної конференції “Аграрна наука – виробництву: новітні технології в рослинництві” (12-13 листопада 2008 року). | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590 | - |
dc.description | У сучасному городництві Євразії нараховується понад 100 видів капусти, більше 100 господарсько-ботанічних сортів. Цей чудовий овоч був гідно оцінений ще задовго до нашої ери. Давньогрецький мислитель Піфагор писав, що капуста постійно підтримує бадьорість і веселість, спокійний настрій. Видатний полководець Олександр Македонський завжди перед боєм годував своїх воїнів капустою. Високо цінили цю культуру в Київській Русі. Енергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. Протягом останніх років на Київській дослідній станції ІОБ УААН у процесі селекційної роботи оцінено багато сортів та гібридів капусти білоголової різних строків достигання і різного географічного походження, тому у дослідах ставилось завдання –узагальнити ці результати досліджень і проаналізувати здатність сортів капусти білоголової різних сортотипів і груп сортотипів європейського і східного підвидів до накопичення сухої речовини, цукрів, вітаміну С. | uk_UA |
dc.description.abstract | Енергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. The energy value of white cabbage is low, but it has a rich chemical composition of heads. The total weight of dry matter is dominated by carbohydrates: sugars, starch, hemicellulose, pectic substances and fiber. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Біла церква | uk_UA |
dc.subject | капуста | uk_UA |
dc.subject | білоголова | uk_UA |
dc.subject | сорт | uk_UA |
dc.subject | походження | uk_UA |
dc.subject | біохімія | uk_UA |
dc.subject | склад | uk_UA |
dc.subject | вітамін | uk_UA |
dc.subject | цукри | uk_UA |
dc.subject | суха речовина | uk_UA |
dc.subject | cabbage | uk_UA |
dc.subject | variety | uk_UA |
dc.subject | vitamin | uk_UA |
dc.subject | biochemistry | uk_UA |
dc.subject | dry matte | uk_UA |
dc.subject | origin | uk_UA |
dc.subject | composition | uk_UA |
dc.subject | sucry | uk_UA |
dc.title | Вплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний склад | uk_UA |
dc.title.alternative | Influence of variety and origin of white cabbage on biochemical composition | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | УДК 581.13:631.526:635.342 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
VPLYV_ SORTU.pdf | 274,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.