Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4563
Назва: | Вплив згодовування різних рівнів і джерел селену на хімічний склад м’яса свиней |
Інші назви: | Influence of different feeding levels and sources of selenium on the chemical composition of pig meat |
Автори: | Пірова, Людмила Вікторовна Pirova, Liudmyla |
Ключові слова: | селеніт натрію;сел-плекс;хіімічний склад;м'ясо свиней;sodium selenite;Sel-Plex;chemical composition;pig meat |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Вінницький НАУ |
Бібліографічний опис: | Пірова Л.В. Вплив згодовування різних рівнів і джерел селену на хімічний склад м’яса свиней / Л.В. Пірова // Зб. наук. праць Вінницького НАУ. - 2010.- Вип. 4.(44) - С. 155-158 |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено вплив селеніту натрію (0,2 мг/кг сухої речовини) та сел-плексу (0,2; 0,3; 0,4 мг/кг сухої речовини) на хімічний склад м’яса свиней. Доведено, що введення органічного селену у вигляді сел-плексу у кількості 0,3–0,4 мг селену на 1 кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню в їх м’ясі вмісту заліза на 23,1–26,9 %, міді – на 25,6–26,8, цинку – на 20,8–21,3 % та зниженню вмісту кадмію на 29,7–35,1%, свинцю – на 14,0–16,3 % і ртуті – на 18,8–19,2 %. |
Опис: | Effects of sodium selenite (0.2 mg / kg dry matter) and Sel-Plex (0.2, 0.3, 0.4 mg / kg dry matter) for meat production in the young pigs for fatteningis studied. It is shown that the introduction of organic selenium as Sel-Plex in the number of 0.3–0.4 mg selenium per 1 kg of dry matter diet promotes their meat content of iron by 23.1–26.9%, copper – at the 25.6–26.8 %, zinc – by 20.8–21.3 % and reducing cadmium by 29.7–35.1 %, lead – to 14.0–16.3% and mercury – to 18.8–19.2 % |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4563 |
УДК: | 636.4.053.087.72:636.4.033 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vpliv_zgodovuvannia.pdf | 298,37 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.