Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4562
Назва: | Вплив селену на гематологічні показники молодняку свиней на відгодівлі |
Інші назви: | Influence of selenium on hematologic indices of pigs on fattening. |
Автори: | Пірова, Людмила Вікторовна Pirova, Liudmyla Сивик, Тетяна Леонідівна Syvyk, Tetyana |
Ключові слова: | селен;обмін речовин;кров;свині;selenium;metabolism;blood;pigs |
Дата публікації: | 2009 |
Видавництво: | Луганський НАУ |
Бібліографічний опис: | Пірова Л.В. Вплив селену на гематологічні показники молодняку свиней на відгодівлі / Л.В. Прова, Т. Л. Сивик // Науковий вісник Луганського НАУ. - 2009. - Вип. 7. - С. 126-130 |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено вплив селеніту натрію (0,2 мг/кг сухої речовини) та сел-плексу (0,2; 0,3; 0,4 мг/кг сухої речовини) на обмін речовин у відгодівельного молодняку свиней. Доведено, що введення органічного селену у вигляді сел-плексу у кількості 0,3 і 0,4 мг селену на 1 кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню в їх крові гемоглобіну на 7,1 і 7,4 %, загального білка – на 7,8 і 8,4, гама-глобулінів – на 1,2 % та зниженню вмісту кадмію на 35,7 і 42,9 %, свинцю – на 22,2 і 28,9 % і ртуті – на 16,7 і 18,8 %. |
Опис: | Effects of sodium selenite (0.2 mg/kg dry matter) and Sel-Plex (0.2, 0.3, 0.4 mg/kg dry matter) on metabolism in vidhodivelnoho young pigs. It is shown that the introduction of organic selenium as Sel-Plex in the number of 0.3 and 0.4 mg selenium per 1 kg of dry matter diet improves their blood hemoglobin at 7.1 and 7.4 %, of protein –7.8 and 8.4 %, gamma-globulin – at 1.2 % and reducing cadmium in 35.7 and 42.9 %, lead – at 22.2 and 28,9% and mercury – by 16.7 and 18.8 %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4562 |
УДК: | 636.4.053.084.522.087.72 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vpliv_selenu.pdf | 295,26 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.