Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4335
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorСаморай, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorSamoray, Nikola-
dc.contributor.authorПорошинська, Оксана Андріївна-
dc.contributor.authorPoroshinska, Oksana-
dc.contributor.authorСтовбецька, Людмила Степанівна-
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.date.accessioned2020-02-20T11:12:55Z-
dc.date.available2020-02-20T11:12:55Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationДослідження вмісту деяких вітамінів в яйцях перепілок за впливу комплексу незамінних амінокислот в поєднанні з вітаміном Е / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська, Л. С. Стовбецька // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2016. - Вип. 6. - С. 16-19.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4335-
dc.descriptionIn the article the results of the impact of complex amino acids and vitamin E content of certain vitamins in eggs of Japanese quail breed. It is known that the efficiency of the body affects poultry feed amino acid ratio of essential amino acids to substitute. Established that the essential and nonessential amino acid used by the body better quails in metabolic processes. Quality of quail eggs obtained was determined by the content of vitamins A and B2 and E, and carotenoids. The increase in the content of carotenoids and vitamins A and B2 in eggs of birds that received a set of amino acids with vitamin E tocopherol content in eggs experimental groups was higher compared with controls at 17,3-18,5 %. Summing up the results of studies to determine the content of carotenoids, vitamins A, E and B2 quail eggs should be noted a positive relationship between the content of vitamin E in feed and its concentration in the quail eggs. Growth content of vitamins in eggs obtained from quail research group helped to improve their biological value.uk_UA
dc.description.abstractУ статті приведені результати впливу комплексу лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е на вміст деяких вітамінів в яйцях перепілок японської породи. Зокрема, якість яєць отриманих від перепілок визначалась за вмістом вітамінів А, В2, Е та каротиноїдів. Під час досліджень відмічено зростання вмісту каротиноїдів та вітаміну А у яйцях птиці, яка отримувала комплекс амінокислот з вітаміном Е, відповідно на 15,7−42,3 %. Вміст токоферолу у яйцях дослідних груп був більшим порівняно з контролем на 17,3-18,5 %, а вміст вітаміну Е на 30-ту та 45-ту добу експерименту також зріс на 10,5-15,7 %, порівняно з контролем. Збільшення вмісту вище згаданих вітамінів у яйцях отриманих від перепілок дослідної групи сприяло поліпшенню їх біологічної цінності. В статье приведены результаты воздействия комплекса лизина, метионина, треонина ивитамина Е на содержание некоторых витаминов в яйцах перепелов японской породы. Качество яиц полученных от перепелов определялась по содержанию витаминов А, В2, Е и каротиноидов. В результате исследования отмечен рост содержания каротиноидов и витамина А в яйцах птицы, которая получала комплекс аминокислот с витамином Е, соответственно на 15,7-42,3 %. Содержание рибофлавина в яйцах подопытных групп было больше по сравнению с контролем на 17,3- 18,5 %, а витамина Е на 30-е и 45-е сутки также возросло на 10,5-15,7 % в яйцах перепелов подопытной группы. Увеличение содержания витаминов в яйцах полученных от перепелов подопытной группы способствовало улучшению их биологической ценности.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectперепелиuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectлізинuk_UA
dc.subjectметіонінuk_UA
dc.subjectтреонінuk_UA
dc.subjectвітамін Еuk_UA
dc.subjectяйцяuk_UA
dc.subjectкаротиноїдиuk_UA
dc.subjectвітамін Аuk_UA
dc.subjectвітамін В2uk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectаминокислотыuk_UA
dc.subjectлизинuk_UA
dc.subjectметионинuk_UA
dc.subjectтреонинuk_UA
dc.subjectвитамин Еuk_UA
dc.subjectяйцаuk_UA
dc.subjectкаротиноидыuk_UA
dc.subjectвитамин Аuk_UA
dc.subjectвитамин В2uk_UA
dc.subjectquailuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectlysineuk_UA
dc.subjectmethionineuk_UA
dc.subjectthreonineuk_UA
dc.subjectvitamin Euk_UA
dc.subjecteggsuk_UA
dc.subjectcarotenoiduk_UA
dc.subjectvitamin Аuk_UA
dc.subjectvitamin В2uk_UA
dc.titleДослідження вмісту деяких вітамінів в яйцях перепілок за впливу комплексу незамінних амінокислот в поєднанні з вітаміном Еuk_UA
dc.title.alternativeИсследование содержания некоторых витаминов в яйцах перепелок под влиянием комплекса незаменимых аминокислот в сочетании с витамином Еuk_UA
dc.title.alternativeResearch content of vitamins quail eggs for influence complex essential amino acids combined with vitamin Euk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.72:612.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
doslіdzhennja_vmіstu_dejakih_vіtamіnіv.pdf909,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.