Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4295
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorСаморай, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorSamoray, Nikola-
dc.contributor.authorПорошинська, Оксана Андріївна-
dc.contributor.authorPoroshinska, Oksana-
dc.contributor.authorСтовбецька, Людмила Степанівна-
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.contributor.authorРябчук, Андрій Іванович-
dc.contributor.authorRiybchuk, Andriy-
dc.date.accessioned2020-02-18T10:20:50Z-
dc.date.available2020-02-18T10:20:50Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationЗміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот / М.П. Ніщеменко, М.М. Саморай, О.А. Порошинська та ін. // Наук. вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013. - №11. - С.121-125.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4295-
dc.descriptionFor a long tame it was believed that ruminant rumen microorganisms can synthesize enough number of mycrobal albumin, which provides an organism needs for nonessential and essential amino acids. Yet the limiting amino acids, existent in the rations, were not considered. Young cattle is often lacking sulfur amino acids: methionine and cystine. The microflora presence and activity in young cattle rumen is the indication of normal enzymatic processes in the organ. The additional introduction of sulfur amino acids: methionine and cystine to young cattle diet promoted the increase of various and enzymatic activity. As the result there was established a better digestion of nutrients included in the calves diet.uk_UA
dc.description.abstractТривалий час вважалось, що мікроорганізми рубця жуйних тварин можуть синтезувати достатню кількість мікробного білка, який забезпечить потреби організму в замінних та незамінних амінокислотах. Разом з тим, не враховувалась наявність у раціонах як критичних, так і лімітуючих амінокислот. Для молодняку великої рогатої худоби особливо часто не вистачає сірковмісних амінокислот метіоніну та цистину. Активність та присутність у рубці молодняку великої рогатої худоби мікрофлори є свідченням нормального перебігу ферментативних процесів у цьому органі. Додаткове введення до раціону телят сірковмісних амінокислот метіоніну і цистину сприяло збільшенню кількості різноманітних корисних мікроорганізмів у рубці тварин та їхньої ферментативної активності, внаслідок чого встановлено краще засвоєння поживних речовин, які входять до складу раціону телят. Некоторое время считалось, что микроорганизмы рубца жвачных животных могут синтезировать достаточное количество микробиального белка, который обеспечит потребности организма в заменимых и незаменимых аминокислотах. Вместе с тем, часто не учитывалось наличие в рационах как критических, так и лимитирующих аминокислот. Для молодняка крупного рогатого скота особенно часто не хватает серосодержащих аминокислот – метионина и цистина. Активность и наличие в рубце молодняка крупного рогатого скота микрофлоры свидетельствует о нормальном течении ферментативных процессов в их организме. Дополнительное введение в рацион телят серосодержащих аминокислот метионина и цистина способствовало увеличению количества различных микроорганзмов, а также их ферментативной активности, в результате чего лучше усваивались питательные вещества рациона телят.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectтелятаuk_UA
dc.subjectмікрофлораuk_UA
dc.subjectрубецьuk_UA
dc.subjectметіонінuk_UA
dc.subjectцистинuk_UA
dc.subjectаминокислотыuk_UA
dc.subjectтелятаuk_UA
dc.subjectмикрофлораuk_UA
dc.subjectрубецuk_UA
dc.subjectметионинuk_UA
dc.subjectцистинuk_UA
dc.subjectsulfur amino acidsuk_UA
dc.subjectcattleuk_UA
dc.subjectmicroflorauk_UA
dc.subjectrumenuk_UA
dc.subjectmethionineuk_UA
dc.subjectcystineuk_UA
dc.subjectмicroorganismsuk_UA
dc.titleЗміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислотuk_UA
dc.title.alternativeИзменения количественного и качественного состава микрофлоры рубца у телят под влиянием серосодержащих аминокислотuk_UA
dc.title.alternativeChanges of calf rumen qualitative and qualitative microflora content under the influence of sulfur amino acidsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.082.35:612.12.015.348:577.112.386uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zmіni_kіl'kіsnogo.pdf270,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.