Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/402
Назва: | Фізико-хімічні показники молока корів, хворих на субклінічну форму маститу |
Інші назви: | Physical and chemical indexes of milk of cows, which ail by the subclinical form of mastitis |
Автори: | Надточій, Валентина Миколаївна Nadtochіу, Valentyna Надточій, Володимир Павлович Nadtochіу, Volodymyr Осіпенко, Олег Павлович Osipenko, Oleg |
Ключові слова: | молоко;субклінічна форма маститу;масова частка жиру;масова частка білка;густина;milk;subclinical form of mastitis;fat;protein;density;молоко;субклиническая форма мастита;содержание жира;содержание белка;плотность. |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Короткий огляд (реферат): | За результатами досліджень встановлено зменшення масової частки жиру у молоці корів, хворих на субклінічну форму маститу, та сухого знежиреного молочного залишку в осінньо-зимовий та весняний періоди. Масова частка білка у молоці хворих тварин, має незначну тенденцію до підвищення за рахунок підвищення вмісту сироваткових білків. У результаті зміни кількісного співвідношення між складовими частинами молока встановили зниження густини молока до 1,0235 г/см³. Due to the results of researches it is set the diminishing of fat in milk of cows, which ail by the subclinical form of mastitis, and dry free fat milk remain in fall-winter and spring periods. A protein in milk of sick animals has an insignificant tendency to the increase due to increase of wheys albumens. As a result of changes of quantitative ratio between component parts of milk the decline of milk density is set to 1,0235 g/ml. За результатами исследований установлено уменьшение содержания жира в молоке коров, больных субклинической формой мастита, и сухого обезжиренного молочного остатка в осенне-зимний и весенний периоды. Сожержание белка в молоке больных животных имеет незначительную тенденцию к повышению вследствие повыщения сывороточных белков. В результате изменений количественного соотношения между составными частями молока установлено снижение плотности молока до 1,0235 г/см³. |
Опис: | Надточій В.М. Фізико-хімічні показники молока корів, хворих на субклінічну форму маститу / В.М. Надточій, В.П. Надточій, О.П. Осіпенко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць – Вип. 7 (90). – Біла Церква: БНАУ, 2012. – С. 131–134 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/402 |
УДК: | УДК 637.12.053/.054:636.2:618.2 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Fizyko_khimichni.pdf | 598,64 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.