Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3638
Назва: | Показники якості яловичини на агропромислових ринках м. Біла Церква |
Інші назви: | Quality indicators of beef in the agro-industrial markets of Bila Tserkva |
Автори: | Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia |
Ключові слова: | яловичина;ветеринарно-санітарне оцінювання;якість;NOR-, PSE-, DFD-м’ясо;експрес-методи;загальний уміст пігментів;оптична густина;beef;veterinary and sanitary evaluation;quality;NOR-, PSE-, DFD meat;express methods;the total content of pigments;optical density |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Лясота В.П. Показники якості яловичини на агропромислових ринках м. Біла Церква / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Актуальні проблеми ветеринарної медицини" ( БНАУ, 31 жовтня 2019 р.). - Біла Церква, 2019. - С.86-88. |
Короткий огляд (реферат): | Теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено необхідність проведення ветеринарно-санітарного оцінювання яловичини NOR, PSE та DFD, отриманої від бичків чорно-рябої породи віком 24–36 міс. Визначено оптимальні показники якості м’яса NOR, PSE, DFD. Удосконалений та розроблений фотометричний метод визначення загального вмісту пігментів у яловичині та установлені показники її оптичної густини. |
Опис: | The need for conducting is theoretically substantiated and experimentally confirmed veterinary evaluation of NOR, PSE and DFD beef obtained from bull calves of black-speckled breed 24-36 months old. Determined the optimal quality of meat NOR, PSE, DFD. An improved and developed photometric method for determining the total the content of pigments in beef and its optical density. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3638 |
УДК: | 637.146.34 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
pokaznyky_jakosti_jalovychyny.pdf | 562,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.