Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3606
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.contributor.authorЛуценко, Марія Михайлівна-
dc.contributor.authorLutsenko, Mariia-
dc.date.accessioned2020-01-14T12:58:34Z-
dc.date.available2020-01-14T12:58:34Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЛастовська І.О. Продуктивність бичків різних порід в умовах інноваційної технології виробництва яловичини / І.О.Ластовська, М.М.Луценко // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2016. – Вип. 2, Ч. 1. - С.199-204.uk_UA
dc.identifier.issn2411-9199 (On)-
dc.identifier.issn2313-092Х (Print)-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3606-
dc.descriptionIt was found, that the highest indicators of live weight gain at the new technology conditions were received from the bulls of Volin Meet Breed, which were on the level of 1005 gr per 24 hours. This indicator for bulls of Combine Sentimental Breed were less for 2% and made 984 gr per 24 hours, and for the bulls of Black Pockmarked Cattle average daily weight gains were 961 gr per 24 hours. The results evidence that the content of leukocytes in blood was at the level of 8.51...8. 90х109g/l, intensity of hemoglobin is 116. 4...118. 0 g/l, that evidence about the normal physiological condition of experimental animal. The content of general protein in the blood serum, albumens and globulins evidence about the high resistance of experimental animals’ bodies. The content of ketone bodies in blood on the level of 56. 5...62. 72 мг/л. evidence about the balance of protein, carbohydrates and fat exchange We tell about the animal productivity when they live according to their live weight and fatness. However these indicators do not give full presentation about the meat productivity and meat quality. The most exact and objective data we can receive only after animal slaughtering. During the research we establish, that the average live weight of control group animal after hungry retention was less, then Experimental I for 9. 3 kg, or 1. 88%(P>0. 95), and for 21. 1 kg or 4. 26% (P>0. 999) compared to the animals of group II. There is also less interior fat in animal carcass of young cattle control group compared to the animals of Experimental group I for 9. 67%(P>0. 95), and Experimental group II for 15. 32% (P>0. 999). We define as well, that the most slaughter output was observed on the bulls of Experimental group II volin meat breed, which was at the level of 61. 6% and was more than the similar indicator of Experimental group I for 1. 5%, and of control group for 5. 3%.uk_UA
dc.description.abstractУ статті викладено результати досліджень з оцінки впливу нової інноваційної технології виробництва яловичини на продуктивність, фізіологічний станта якість продукції бичків різних порід в умовах реконструйованих приміщень з зонним розміщенням тварин. Встановлено, що найвищі показники приросту живої маси та забійний вихід, в умовах новоїтехнології, отримано від бичків волинської м'ясної породи.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectяловичинаuk_UA
dc.subjectбичкиuk_UA
dc.subjectморфологічні показники кровіuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectсередньодобовий прирістuk_UA
dc.subjectм’ясна продуктивністьuk_UA
dc.subjectзабійна масаuk_UA
dc.subjectзабійний вихідuk_UA
dc.subjectbeefuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectslaughter outputuk_UA
dc.subjectbullsuk_UA
dc.subjectmorphological parameters of blooduk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectaverage daily weight gainuk_UA
dc.subjectmeet productivityuk_UA
dc.subjectslaughter outputuk_UA
dc.titleПродуктивність бичків різних порід в умовах інноваційної технології виробництва яловичиниuk_UA
dc.title.alternativeProductivity of Different Breed Bulls in the Conditions of Innovation Technology of Beef Productionuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.033:612uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
produktivnist_bichkiv.pdf144,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.