Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3480
Назва: Радіометричний контроль виробництва
Інші назви: Radiometric control of production
Автори: Федорченко, Тетяна Анатоліївна
Fedorchenko, Tetiana
Ключові слова: іонізуюче випромінювання,радіоактивність,доза випромінювань, радіоекологія, радіаційний контроль, допустимі рівні забруднення;ionizing radiation, radioactivity, radiation dose, radioecology, radiation control, admissible levels of contamination
Дата публікації: 2005
Видавництво: Немішаєве: Державна установа "Науково-методичний центр"
Бібліографічний опис: Радіометричний контроль виробництва: методичні рекомендації та навчальні завдання для студентів-заочників аграрних вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації із спеціальностей 5.091719 «Виробництво мясних продуктів» ,5.091721 «Виробництво молочних продуктів» / укл. Т.А. Федорченко. - Немішаєве: ДУ НМЦ, 2005. - 65 с.
Короткий огляд (реферат): Програмою дисципліни «Радіометричний контроль виробництва» передбачено вивчення теоретичних основ фізичної природи іонізуючих випромінювань, іх взаємодія з речовинами, вплив іонізуючого випромінювання на живий організм, джерела радіоактивних забруднень. В основу програми покладені методи визначення та вимірювання іонізуючих випромінювань, які є головними факторами у визначенні ступеня придатності молочних та м’ясних продуктів до вживання. Даний навчальний посібник допоможе студентам-заочникам самостійно придбати теоретичні знання основ радіаційного стану, навички практичної роботи з різноманітними дозиметричними приладами, вміння у відборі проб та вимірюванні ступеня радіоактивної забрудненості різноманітних молочних та м’ясних продуктів і їх подальшого вживання. Для закріплення знань і умінь студент виконує контрольну роботу.
Опис: The program of the discipline “Radiometric control of production” presupposes learning basics of theory of the physical nature of ionizing radiations, their interaction with substances, influence of ionizing radiation on a living organism, sources of radioactive contaminations. The given textbook will help extra-mural students to acquire theoretical knowledge of basics of radiation condition, skills of practical work with various dosimeter devices, skills in selecting samples and measuring the level of radioactive contamination of different dairy and meat products and their further usage on their own.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3480
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Radiometrychnyi control vyrobnytstva.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.