Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2771
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinsky, Nikolay-
dc.contributor.authorУстинова, Галина Леонідівна-
dc.contributor.authorUstinova, Halina-
dc.date.accessioned2019-11-21T11:53:38Z-
dc.date.available2019-11-21T11:53:38Z-
dc.date.issued2019-11-
dc.identifier.citationЛозінський М.В. Особливості формування довжини колоса головного стебла сортами різних груп стиглості пшениці (Т. аestivum) озимої / М.В. Лозінський, Г.Л. Устинова // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Інноваційні технології в агрономії, агрохімії та екології. Землеустрій та кадастри у сучасних умовах: проблеми та вирішення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 31 жовтня 2019 року. - Біла Церква, 2019. - С. 16-17.-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2771-
dc.descriptionThe formation of the main stem spike length in soft winter wheat varieties of different ripeness groups in contrast to the hydrothermal conditions of the year was investigated. We find that in the average of two years of research, only the middle-early variety of Chornavia had a long spike (9.3 cm). The smallest spike length of the main stem was observed in the middle-ripe Unity variety (6.1 cm), indicating an average length. In other varieties, the length of the ear was average with indicators (6.5-8.2 cm). It was found that in 14 of the 16 varieties of mild winter wheat studied, the coefficient of variation in the length of the main ear was negligible. Only early-ripening varieties of Kolchuga and Bilotserkivka semi-dwarfism were noted with average variation of the trait.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено формування довжини колоса головного стебла в сортів пшениці м’якої озимої різних груп стиглості у контрасті за гідротермічними умовами роки. Нами встановлено, що в середньому за два роки досліджень, лише середньоранньої сорт Чорнява мав довгий колос (9,3 см). Найменша довжина колоса головного стебла спостерігалася у середньостиглого сорту Єдність (6,1 см), що свідчать про середню довжину. У інших сортів довжина колоса була середньою з показниками (6,5-8,2 см). Виявлено , що у 14 із 16 досліджуваних сортів пшениці м’якої озимої коефіцієнт варіації довжини головного колоса є незначним. Лише ранньостиглі сорти Кольчуга і Білоцерківська напівкарликова відзначалися середнім варіюванням ознаки.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озимаuk_UA
dc.subjectдовжина колосаuk_UA
dc.subjectголовне стеблоuk_UA
dc.subjectсортиuk_UA
dc.subjectгрупи стиглостіuk_UA
dc.subjectsoft winter wheatuk_UA
dc.subjectspikelets lengthuk_UA
dc.subjectmain stemuk_UA
dc.subjectvarietiesuk_UA
dc.subjectripeness groupsuk_UA
dc.titleОсобливості формування довжини колоса головного стебла сортами різних груп стиглості пшениці (Т. аestivum) озимоїuk_UA
dc.title.alternativeFeatures of forming the length of the ear of the main stem by varieties of different groups of ripeness of wheat (T. aestivum) winteruk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udcУДК 633.11"324":631.524.825uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti formuvannia.pdf293,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.