Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШуст, Олена Анатоліївна-
dc.contributor.authorShust, Olena-
dc.contributor.authorРадько, Віталій Іванович-
dc.contributor.authorRadko, Vitalii-
dc.date.accessioned2019-10-28T10:57:17Z-
dc.date.available2019-10-28T10:57:17Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationШуст О.А. Організаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україні / О.А. Шуст, В.І. Радько // Економіка АПК. - 2014. - №6. - С. 10-15.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598-
dc.descriptionThe domestic cattle meat market functions spontaneously due to weak infrastructure, the presence of a large number of intermediary structures, the imperfection of the mechanism of market relations between the producers of meat products, its processors, and trade. At the same time, animal husbandry remains one of the leading, historically traditional livestock industries in Ukraine, capable of limiting material and financial resources not only to increase the production of raw materials for the meat processing industry, but also to ensure cost savings due to the unique qualities of cattle meat.uk_UA
dc.description.abstractВітчизняний ринок м’ясної продукції скотарства функціонує стихійно через слабку інфраструктуру, наявність великої кількості посередницьких структур, недосконалість механізму ринкових відносин між товаровиробниками м’ясної продукції, її переробниками, торгівлею. Водночас скотарство залишається однією із провідних, історично традиційних для України галузей тваринництва, спроможної в умовах обмеженості матеріальних і фінансових ресурсів не лише збільшити виробництво сировини для м’ясопереробної промисловості, але й забезпечити економію витрат завдяки унікальним якостям м’яса великої рогатої худоби. Актуальність розв’язання проблеми розвитку вітчизняного м’ясного ринку зростає у зв’язку зі вступом України до СОТ, а також реалізацією пріоритетної цільової програми «М’ясне скотарство» та Державної програми розвитку українського села на період до 2015 р. У цих документах м’ясне скотарство визначено пріоритетною підгалуззю тваринництва, якій притаманні потенційні переваги на внутрішньому й світовому ринках. Проте ці документи лише частково розв’язують проблему збільшення частки вітчизняних товаровиробників у формуванні ресурсів м’яса. Нині існує потреба у наукових і практичних розробках, які б враховували галузеву специфіку ведення галузі, її розміщення, спеціалізацію та сприяли забезпеченню високих темпів нарощуванняюuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнститут аграрної економіки, національний науковий центр, Луганський національний аграрний університет, Миколаївський державний аграрний університет, Сумський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectринок продукціїuk_UA
dc.subjectproduct marketuk_UA
dc.subjectм'ясне скотарствоuk_UA
dc.subjectmeat cattleuk_UA
dc.subjectдержавне регулюванняuk_UA
dc.subjectstate regulationuk_UA
dc.titleОрганізаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україніuk_UA
dc.title.alternativeOrganizational and economic principles of the functioning of beef cattle farming in Ukraineuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc338.439:637.562uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
organizacijno-ekonomichni.pdf210,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.