Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598
Title: Організаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україні
Other Titles: Organizational and economic principles of the functioning of beef cattle farming in Ukraine
Authors: Шуст, Олена Анатоліївна
Shust, Olena
Радько, Віталій Іванович
Radko, Vitalii
Keywords: ринок продукції;product market;м'ясне скотарство;meat cattle;державне регулювання;state regulation
Issue Date: 2014
Publisher: Інститут аграрної економіки, національний науковий центр, Луганський національний аграрний університет, Миколаївський державний аграрний університет, Сумський державний аграрний університет
Citation: Шуст О.А. Організаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україні / О.А. Шуст, В.І. Радько // Економіка АПК. - 2014. - №6. - С. 10-15.
Abstract: Вітчизняний ринок м’ясної продукції скотарства функціонує стихійно через слабку інфраструктуру, наявність великої кількості посередницьких структур, недосконалість механізму ринкових відносин між товаровиробниками м’ясної продукції, її переробниками, торгівлею. Водночас скотарство залишається однією із провідних, історично традиційних для України галузей тваринництва, спроможної в умовах обмеженості матеріальних і фінансових ресурсів не лише збільшити виробництво сировини для м’ясопереробної промисловості, але й забезпечити економію витрат завдяки унікальним якостям м’яса великої рогатої худоби. Актуальність розв’язання проблеми розвитку вітчизняного м’ясного ринку зростає у зв’язку зі вступом України до СОТ, а також реалізацією пріоритетної цільової програми «М’ясне скотарство» та Державної програми розвитку українського села на період до 2015 р. У цих документах м’ясне скотарство визначено пріоритетною підгалуззю тваринництва, якій притаманні потенційні переваги на внутрішньому й світовому ринках. Проте ці документи лише частково розв’язують проблему збільшення частки вітчизняних товаровиробників у формуванні ресурсів м’яса. Нині існує потреба у наукових і практичних розробках, які б враховували галузеву специфіку ведення галузі, її розміщення, спеціалізацію та сприяли забезпеченню високих темпів нарощуванняю
Description: The domestic cattle meat market functions spontaneously due to weak infrastructure, the presence of a large number of intermediary structures, the imperfection of the mechanism of market relations between the producers of meat products, its processors, and trade. At the same time, animal husbandry remains one of the leading, historically traditional livestock industries in Ukraine, capable of limiting material and financial resources not only to increase the production of raw materials for the meat processing industry, but also to ensure cost savings due to the unique qualities of cattle meat.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598
metadata.dc.identifier.udc: 338.439:637.562
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
organizacijno-ekonomichni.pdf210,7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.