Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598
Назва: Організаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україні
Інші назви: Organizational and economic principles of the functioning of beef cattle farming in Ukraine
Автори: Шуст, Олена Анатоліївна
Shust, Olena
Радько, Віталій Іванович
Radko, Vitalii
Ключові слова: ринок продукції;product market;м'ясне скотарство;meat cattle;державне регулювання;state regulation
Дата публікації: 2014
Видавництво: Інститут аграрної економіки, національний науковий центр, Луганський національний аграрний університет, Миколаївський державний аграрний університет, Сумський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шуст О.А. Організаційно-економічні засади фукціонування м’ясного скотарства в Україні / О.А. Шуст, В.І. Радько // Економіка АПК. - 2014. - №6. - С. 10-15.
Короткий огляд (реферат): Вітчизняний ринок м’ясної продукції скотарства функціонує стихійно через слабку інфраструктуру, наявність великої кількості посередницьких структур, недосконалість механізму ринкових відносин між товаровиробниками м’ясної продукції, її переробниками, торгівлею. Водночас скотарство залишається однією із провідних, історично традиційних для України галузей тваринництва, спроможної в умовах обмеженості матеріальних і фінансових ресурсів не лише збільшити виробництво сировини для м’ясопереробної промисловості, але й забезпечити економію витрат завдяки унікальним якостям м’яса великої рогатої худоби. Актуальність розв’язання проблеми розвитку вітчизняного м’ясного ринку зростає у зв’язку зі вступом України до СОТ, а також реалізацією пріоритетної цільової програми «М’ясне скотарство» та Державної програми розвитку українського села на період до 2015 р. У цих документах м’ясне скотарство визначено пріоритетною підгалуззю тваринництва, якій притаманні потенційні переваги на внутрішньому й світовому ринках. Проте ці документи лише частково розв’язують проблему збільшення частки вітчизняних товаровиробників у формуванні ресурсів м’яса. Нині існує потреба у наукових і практичних розробках, які б враховували галузеву специфіку ведення галузі, її розміщення, спеціалізацію та сприяли забезпеченню високих темпів нарощуванняю
Опис: The domestic cattle meat market functions spontaneously due to weak infrastructure, the presence of a large number of intermediary structures, the imperfection of the mechanism of market relations between the producers of meat products, its processors, and trade. At the same time, animal husbandry remains one of the leading, historically traditional livestock industries in Ukraine, capable of limiting material and financial resources not only to increase the production of raw materials for the meat processing industry, but also to ensure cost savings due to the unique qualities of cattle meat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2598
УДК: 338.439:637.562
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
organizacijno-ekonomichni.pdf210,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.