Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2465
Назва: Якість як основа підвищення ефективності виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах
Інші назви: Quality as the basis of heightening production efficiency of milk in agricultural factories
Автори: Радько, Віталій Іванович
Radko, Vitalii
Свиноус, Іван Вікторович
Svynous, Ivan
Микитюк, Дмитро Миколайович
Mykytiuk, Dmytro
Ключові слова: якість;quality;молоко;milk;сільськогосподарські підприємства;agricultural enterprises;контроль;control;інтенсифікація;intensification
Дата публікації: 2016
Видавництво: Національна академія аграрних наук України
Бібліографічний опис: Радько В. І. Якість як основа підвищення ефективності виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах / В. І. Радько, І. В. Свиноус, Д. М. Микитюк // Вісник аграрної науки. - 2016. - № 1. - С. 61-65.
Короткий огляд (реферат): З метою оцінювання ефективності функціонування інтегрованої системи управління якістю та безпекою молока доцільно використати систему виробничо-економічних показників (структура виробництва молока за сортами, рентабельність тощо) та критеріїв, які характеризують якість управління й організацію виробничого процесу (відповідальність персоналу за якість, дієвість заходів щодо усунення або мінімізації негативного прояву та ін.). Запропонований підхід до оцінювання дієвості системи управління якістю виробництва молока передбачає використання багатокритеріальної оцінки на основі таких показників, як якість і безпека продукції, характеристика внутрішнього середовища підприємства, окупність запровадженої системи та ін. Її застосування дасть можливість об’єктивно оцінити функціонування системи стосовно виконання визначених вимог до процесу виробництва продукції відповідної якості. Отже, якість молока є однією з найважливіших підцілей інтенсифікації, чинником підвищення ефективності виробництва молока та конкурентоспроможності продукції молочного тваринництва.
Опис: In order to evaluate the performance of the integrated management system quality and safety of milk, it is advisable to use a system of production and economic indicators (structure of milk production by variety, profitability, etc.) and criteria, which characterize the quality of management and organization of the production process (responsibility staff for quality, effectiveness measures elimination or minimization of negative manifestation etc.). An approach to evaluation is proposed the efficiency of the milk production quality management system involves the use multicriteria assessment based on such indicators such as quality and safety of products, characteristics of the internal environment of the enterprise, payback of the implemented system, etc. Its application will enable objectively evaluate the functioning of the system regarding the fulfillment of certain requirements for the process of production of products of appropriate quality. Therefore, milk quality is one of the most important goals of intensification, a factor in improving the efficiency of milk production. and the competitiveness of dairy products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2465
УДК: 631.15:637.12002.001.6
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
yakist_moloka.pdf183,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.