Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПономаренко, Наталія Вікторівна-
dc.contributor.authorPonomarenko, Nataliia-
dc.contributor.authorПономаренко, Наталия Викторовна-
dc.date.accessioned2019-06-14T09:41:58Z-
dc.date.available2019-06-14T09:41:58Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationПономаренко Н.В. Вплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натрію / Н.В.Пономаренко // Вісник Білоцерківського державного аграрного університету: збірник наукових праць. – Біла Церква: БДАУ, 2006. – Вип. 42. – С. 10–13uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205-
dc.descriptionThe activity of basic antioxidant enzymes – superoxide dismutase, catalase, the content of a hepatocuprein and reduced glutathione in the tissues of pancreas of shaping egg laying of quails as chronic affected by sodium nitrate and as applicatied by antioxidant amaranth was studied. It was found, that antioxidant enzymes were activated by amaranth. This is contribution to renewing of the processes of metabolism in the tissues of organism as chronic intoxication.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено активність основних ферментів антиоксидантного захисту – супероксиддисмутази, каталази, церулоплазміну та вміст відновленого глутатіону у тканинах підшлункової залози перепелів у період формування яйцекладки за хронічної дії нітрату натрію та згодовування зерна амаранту. Встановлено, що під впливом амаранту активізуються антиоксидантні ферменти, що сприяє відновленню процесів метаболізму в тканинах організму при хронічній інтоксикації.Исследована активность основных ферментов антиоксидантной защиты – супероксиддисмутазы, каталазы, церулоплазмина и количество восстановленного глутатиона в тканях поджелудочной железы перепелов в период формирования яйцекладки в условиях хронического действия нитрата натрия и применения антиоксиданта амаранту. Установлено, что под влиянием амаранта активизируются антиоксидантные ферменты, что способствует восстановлению процессов метаболизма в тканях организма при хронической интоксикации.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectантиоксидантні ферментиuk_UA
dc.subjectantioxidant enzymesuk_UA
dc.subjectантиоксидантне ферментыuk_UA
dc.subjectнітрат натріюuk_UA
dc.subjectsodium nitrateuk_UA
dc.subjectнитрат натрияuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectquailsuk_UA
dc.subjectпідшлункова залозаuk_UA
dc.subjectpancreasuk_UA
dc.subjectподжелудочная железаuk_UA
dc.titleВплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натріюuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of amaranth on the antioxidant system of quails as chronic affected by sodium nitrateuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc577.125:639.122:612.34:582.661.21uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_amara_.pdf2,93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.