Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пономаренко, Наталія Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Ponomarenko, Nataliia | - |
dc.contributor.author | Пономаренко, Наталия Викторовна | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-14T09:41:58Z | - |
dc.date.available | 2019-06-14T09:41:58Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Пономаренко Н.В. Вплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натрію / Н.В.Пономаренко // Вісник Білоцерківського державного аграрного університету: збірник наукових праць. – Біла Церква: БДАУ, 2006. – Вип. 42. – С. 10–13 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205 | - |
dc.description | The activity of basic antioxidant enzymes – superoxide dismutase, catalase, the content of a hepatocuprein and reduced glutathione in the tissues of pancreas of shaping egg laying of quails as chronic affected by sodium nitrate and as applicatied by antioxidant amaranth was studied. It was found, that antioxidant enzymes were activated by amaranth. This is contribution to renewing of the processes of metabolism in the tissues of organism as chronic intoxication. | uk_UA |
dc.description.abstract | Досліджено активність основних ферментів антиоксидантного захисту – супероксиддисмутази, каталази, церулоплазміну та вміст відновленого глутатіону у тканинах підшлункової залози перепелів у період формування яйцекладки за хронічної дії нітрату натрію та згодовування зерна амаранту. Встановлено, що під впливом амаранту активізуються антиоксидантні ферменти, що сприяє відновленню процесів метаболізму в тканинах організму при хронічній інтоксикації.Исследована активность основных ферментов антиоксидантной защиты – супероксиддисмутазы, каталазы, церулоплазмина и количество восстановленного глутатиона в тканях поджелудочной железы перепелов в период формирования яйцекладки в условиях хронического действия нитрата натрия и применения антиоксиданта амаранту. Установлено, что под влиянием амаранта активизируются антиоксидантные ферменты, что способствует восстановлению процессов метаболизма в тканях организма при хронической интоксикации. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантні ферменти | uk_UA |
dc.subject | antioxidant enzymes | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантне ферменты | uk_UA |
dc.subject | нітрат натрію | uk_UA |
dc.subject | sodium nitrate | uk_UA |
dc.subject | нитрат натрия | uk_UA |
dc.subject | перепела | uk_UA |
dc.subject | quails | uk_UA |
dc.subject | підшлункова залоза | uk_UA |
dc.subject | pancreas | uk_UA |
dc.subject | поджелудочная железа | uk_UA |
dc.title | Вплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натрію | uk_UA |
dc.title.alternative | The influence of amaranth on the antioxidant system of quails as chronic affected by sodium nitrate | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 577.125:639.122:612.34:582.661.21 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vplyv_amara_.pdf | 2,93 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.