Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1812
Назва: | Антиоксидантні властивості коротиноїдів та аскорбінової кислоти в ембріогенезі птиці |
Інші назви: | Antioxidant properties of shortinoids and ascorbic acid in embryogenesis of poultry |
Автори: | Мельниченко, Олена Петрівна Melnychenko, Olena |
Ключові слова: | антиоксидантна система;antioxidant system;каротиноїди;carotenoids;аскорбінова кислота;ascorbic acid;кури;chicken;перепели;quail |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького |
Бібліографічний опис: | Мельниченко О.П. Антиоксидантні властивості коротиноїдів та аскорбінової кислоти в ембріогенезі птиці / О.П. Мельниченко // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Сер. Біологічні науки. - Львів, 2010. - Том 12, № 3(45). - Ч. 2. - С. 115-120. |
Короткий огляд (реферат): | Встановлено відмінності активності каротиноїдів та аскорбінової кислоти в тканинах (печінка, серце, мозок, мембрана жовткового мішка та залишковий жовток) перепелів та курей протягом ембріонального розвитку. Виявлено більш високий рівень каротиноїдів та вітаміну С в тканинах ембріонів перепелів порівняно з ембріонами курей. Різниця активності розглянутих антиоксидантів у тканинах ембріонів птиці видів, що досліджувалися, достовірна в певні періоди ембріонального розвитку. |
Опис: | Differences in the activity of carotenoids and ascorbic acid in tissues (liver, heart, brain, yolk sac membrane and residual yolk) of quails and chickens during embryonic development were determined. A higher level of carotenoids and vitamin C was found in quail embryo tissues as compared to embryos of chickens. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1812 |
УДК: | УДК 636.5. 084.087.8:591.465.12 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
antyoksydantni_vlastyvosti.pdf | 1,32 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.