Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1765
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorVarchenko, Olga-
dc.contributor.authorВарченко, Ольга Миронівна-
dc.contributor.authorSvynous, Ivan-
dc.contributor.authorСвиноус, Іван Вікторович-
dc.contributor.authorKrisanov, Dmytro-
dc.contributor.authorКрисанов, Дмитро Федосович-
dc.contributor.authorArtimonova, Iryna-
dc.contributor.authorАртімонова, Ірина Вікторівна-
dc.contributor.authorGavryk, Olesya-
dc.contributor.authorГаврик, Олеся Юріївна-
dc.date.accessioned2018-12-22T11:54:34Z-
dc.date.available2018-12-22T11:54:34Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationVarchenko O. Sustainability and competitiveness principles of agro-food chains in Ukraine / O. Varchenko, I. Svynous, D. Krisanov and at. // International Journal of Management and Business Research. - 2018. - Vol. 8 (1). - P.160-172.uk_UA
dc.identifier.issn22287019-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1765-
dc.descriptionУ даній статті наведено перший виклад особливостей формування агропродовольчих ланцюгів в Україні та їх типізація за різними класифікаційними характеристиками. Дослідження систематизує відмінні риси агропродовольчих ланцюгів, що функціонують від агрохолдингу до дрібних виробників і між деякими продуктами.uk_UA
dc.description.abstractThis article gives the first summary of peculiarities of agro-food chains formation in Ukraine and their typing according different classification characteristics. The study systemizes distinctive features of agro-food chains functioning from agroholding to small producers and across some products. The quiz of agro-food chains actors, namely in agriculture and processing industry allowed to define the binding factors of their development and to justify measures for their overcoming. It is proved that a low level of management systems at agricultural and processing enterprises is one of binding factors for agro-food chains sustainability in Ukraine. Though it requires the activation of measures aimed to Implementation of European standards at all administrative levels. The driving forces for agro-food chains sustainability are discovered as well, they are fair distribution of added value, implementation of innovations, reducing of negative impact on the environment etc. On the base of this analysis a set of recommendations destined to favor the sustainability of agro-food chains was developed. They can help the government to develop strategic programs of agrarian sector development and also they can help chains actors.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherIslamic Azad Universityuk_UA
dc.subjectagricultural and food processing enterprisesuk_UA
dc.subjectсільськогосподарські та харчові підприємстваuk_UA
dc.subjectagro-food chainsuk_UA
dc.subjectагропродовольчі ланцюгиuk_UA
dc.subjectsustainable developmentuk_UA
dc.subjectсталий розвитокuk_UA
dc.subjectvalue added chainsuk_UA
dc.subjectланцюги доданої вартостіuk_UA
dc.titleSustainability and competitiveness principles of agro-food chains in Ukraineuk_UA
dc.title.alternativeПринципи стійкості та конкурентоспроможності агропродовольчих мереж в Україніuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sustainability_an_ competitiveness.pdf754,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.