Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1516
Назва: | Рівень інфікованості зерна мікроорганізмами генотипів ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу України |
Інші назви: | Grain infectiveness level by microorganisms of yahto yahrotoye joint vegetable in the conditions of the central forest of Ukraine |
Автори: | Сабадин, Валентина Яківна Sabadyn, Valentyna Шубенко, Лідія Анатоліївна Shubenko, Lidiia Голодрига, Оксана Володимирівна Holodrigue, Oksana |
Ключові слова: | ячмінь ярий, мікрофлора хворого колосся,стійкі сорти;spring barley, microflora of diseased ears, resistant varieties |
Дата публікації: | 23-тра-2018 |
Видавництво: | м. Київ |
Бібліографічний опис: | Сабадин В.Я. Рівень інфікованості зерна ячменю ярого мікроорганізмами в умовах центрального Лісостепу України / В.Я. Сабадин, Л.А. Шубенко, О.В. Голодрига // Матеріали Міжнародної науково - практичної конференції 23-25 травня 2018 р. «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», м. Київ – С.176-178. |
Короткий огляд (реферат): | В ході роботи було встановлено високий рівень інфікованості зерна ячменю ярого мікроорганізмами. Із ураженого колосся ячменю ярого виділили та ідентифікували 10 видів грибів, які відносяться до 8 родів відділу Eumycota. Виділено групу пліснявих грибів родів Alternaria, Mucor, Penicillium і Aspergillus, які заселяють поверхню зерна. Ураження мікроорганізмами становило 63,3 %. Виділено мікрофлору, яка проникає всередину зерна, це патогени родів Fusarium – 54,1 %, Drechslera – 36,8 % і Glicocladium – 6,7 %. Виділено сорти ячменю ярого: Етикет, Хадар, Парнас (Україна), Josefin (Франція), Landora, Hanka, Barke, Breemar, Adonis, Danuta (Німеччина), Aspen, Ebson (Чехія) і Vivaldi (Австрія), які проявили помірну стійкість (до 25 %) і середню сприйнятливість (до 50 %) проти хвороб колоса. Виділені зразки залучено до гібридизації. |
Опис: | In the course of work, a high level of infectiousness of barley grain was detected by avid microorganisms. From the affected ears, barley branched out and identified 10 types of fungi belonging to 8 genera of the Eumycota department. A group of mold fungi of Alternaria, Mucor, Penicillium and Aspergillus species that populate the grain surface are allocated. Defeat by microorganisms was 63.3%. Microflora, which penetrates into the grain, is allocated, it is the pathogens of genera Fusarium - 54,1%, Drechslera - 36,8% and Glicocladium - 6,7%. Highlight varieties of spring barley: Etiquette, Hadar, Parnassus (Ukraine), Josefin (France), Landora, Hanka, Barke, Breemar, Adonis, Danuta (Germany), Aspen, Ebson (Czech Republic) and Vivaldi (Austria), which showed moderate resistance (up to 25%) and average susceptibility (up to 50%) to diseases of the ear. Selected samples are involved in hybridization. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1516 |
УДК: | 633.16”321”:632.4 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Riven`_infikovanosti.pdf | наукові публікації | 536 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.