Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1516
Назва: Рівень інфікованості зерна мікроорганізмами генотипів ячменю ярого в умовах центрального Лісостепу України
Інші назви: Grain infectiveness level by microorganisms of yahto yahrotoye joint vegetable in the conditions of the central forest of Ukraine
Автори: Сабадин, Валентина Яківна
Sabadyn, Valentyna
Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Голодрига, Оксана Володимирівна
Holodrigue, Oksana
Ключові слова: ячмінь ярий, мікрофлора хворого колосся,стійкі сорти;spring barley, microflora of diseased ears, resistant varieties
Дата публікації: 23-тра-2018
Видавництво: м. Київ
Бібліографічний опис: Сабадин В.Я. Рівень інфікованості зерна ячменю ярого мікроорганізмами в умовах центрального Лісостепу України / В.Я. Сабадин, Л.А. Шубенко, О.В. Голодрига // Матеріали Міжнародної науково - практичної конференції 23-25 травня 2018 р. «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», м. Київ – С.176-178.
Короткий огляд (реферат): В ході роботи було встановлено високий рівень інфікованості зерна ячменю ярого мікроорганізмами. Із ураженого колосся ячменю ярого виділили та ідентифікували 10 видів грибів, які відносяться до 8 родів відділу Eumycota. Виділено групу пліснявих грибів родів Alternaria, Mucor, Penicillium і Aspergillus, які заселяють поверхню зерна. Ураження мікроорганізмами становило 63,3 %. Виділено мікрофлору, яка проникає всередину зерна, це патогени родів Fusarium – 54,1 %, Drechslera – 36,8 % і Glicocladium – 6,7 %. Виділено сорти ячменю ярого: Етикет, Хадар, Парнас (Україна), Josefin (Франція), Landora, Hanka, Barke, Breemar, Adonis, Danuta (Німеччина), Aspen, Ebson (Чехія) і Vivaldi (Австрія), які проявили помірну стійкість (до 25 %) і середню сприйнятливість (до 50 %) проти хвороб колоса. Виділені зразки залучено до гібридизації.
Опис: In the course of work, a high level of infectiousness of barley grain was detected by avid microorganisms. From the affected ears, barley branched out and identified 10 types of fungi belonging to 8 genera of the Eumycota department. A group of mold fungi of Alternaria, Mucor, Penicillium and Aspergillus species that populate the grain surface are allocated. Defeat by microorganisms was 63.3%. Microflora, which penetrates into the grain, is allocated, it is the pathogens of genera Fusarium - 54,1%, Drechslera - 36,8% and Glicocladium - 6,7%. Highlight varieties of spring barley: Etiquette, Hadar, Parnassus (Ukraine), Josefin (France), Landora, Hanka, Barke, Breemar, Adonis, Danuta (Germany), Aspen, Ebson (Czech Republic) and Vivaldi (Austria), which showed moderate resistance (up to 25%) and average susceptibility (up to 50%) to diseases of the ear. Selected samples are involved in hybridization.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1516
УДК: 633.16”321”:632.4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Riven`_infikovanosti.pdfнаукові публікації536 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.