Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15149
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМироненко, Герман Андрійович-
dc.contributor.authorMyronenko, Herman-
dc.date.accessioned2025-12-01T08:36:17Z-
dc.date.available2025-12-01T08:36:17Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationМироненко Г. А. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у НВЦ Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. О. Машкін, доцент. — Біла Церква, 2025. — 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15149-
dc.descriptionThe economic activity of the Scientific and Production Center of Bila Tserkva National University and the technology of broiler chicken production are analyzed, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature-humidity regime. We used zootechnical, physical and biological research methods to assess all technological parameters of broiler chicken breeding. At least five batches of broiler chickens are raised for meat per year in the BNAU Research Center. The total number of broiler chickens for the last three years remains approximately the same, 48969 heads in 2020 and 53122 heads in 2022, a slight decrease in the breeding of broiler chickens was due to reconstruction. It has been established that in order to improve economic and production indicators and more efficient use of poultry areas in BNAU, we recommend strict adherence to the technological map of the farm, raise at least six batches of broiler chickens per year and change the system of keeping broiler chickens from the floor. on the cage, with the use of complete feeds balanced in all nutrients, minerals and biologically active substances.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано господарську діяльність НВЦ Білоцерківського національного університету та технологію виробництва м’яса курчат-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурно-вологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування курчат-бройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. В НВЦ БНАУ виробництво м’яса курчат-бройлерів відбувається на окремій виробничій площадці та має основний характер з виробництва продукції птахівництва. За рік у НВЦ БНАУ вирощується на м’ясо не менше п’яти партій курчат-бройлерів в кожному пташнику. Загальне поголів’я курчат-бройлерів за останні три роки залишається приблизно одинаковим, 48969 голів у 2020 році та 53122 голів у 2022 році, незначне зниження вирощування курчат-бройлерів відбулося за рахунок реконструкції. Встановлено, що для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників в НВЦ БНАУ рекомендуємо чітко дотримуватися технологічної карти в господарстві, вирощувати не менше шести партій курчат-бройлерів на рік та змінити систему утримання курчат-бройлерів з підлогової на кліткову, з використанням повноцінних комбікормів збалансованих за всіма поживними, мінеральними та біологічно активними речовинами.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectглибока підстилкаuk_UA
dc.subjectdeep litteruk_UA
dc.subjectкліткові батареїuk_UA
dc.subjectcell batteriesuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectповноцінна годівляuk_UA
dc.subjectfull feedinguk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у НВЦ Білоцерківського НАУ.uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of broiler-chicken meat production technology and its processing in the EPC Bilatserkivskiy NAU.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.597uk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Myronenko Herman.pdf376,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.