Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15149Full metadata record
| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Мироненко, Герман Андрійович | - |
| dc.contributor.author | Myronenko, Herman | - |
| dc.date.accessioned | 2025-12-01T08:36:17Z | - |
| dc.date.available | 2025-12-01T08:36:17Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Мироненко Г. А. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у НВЦ Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. О. Машкін, доцент. — Біла Церква, 2025. — 50 с. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15149 | - |
| dc.description | The economic activity of the Scientific and Production Center of Bila Tserkva National University and the technology of broiler chicken production are analyzed, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature-humidity regime. We used zootechnical, physical and biological research methods to assess all technological parameters of broiler chicken breeding. At least five batches of broiler chickens are raised for meat per year in the BNAU Research Center. The total number of broiler chickens for the last three years remains approximately the same, 48969 heads in 2020 and 53122 heads in 2022, a slight decrease in the breeding of broiler chickens was due to reconstruction. It has been established that in order to improve economic and production indicators and more efficient use of poultry areas in BNAU, we recommend strict adherence to the technological map of the farm, raise at least six batches of broiler chickens per year and change the system of keeping broiler chickens from the floor. on the cage, with the use of complete feeds balanced in all nutrients, minerals and biologically active substances. | uk_UA |
| dc.description.abstract | Проаналізовано господарську діяльність НВЦ Білоцерківського національного університету та технологію виробництва м’яса курчат-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурно-вологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування курчат-бройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. В НВЦ БНАУ виробництво м’яса курчат-бройлерів відбувається на окремій виробничій площадці та має основний характер з виробництва продукції птахівництва. За рік у НВЦ БНАУ вирощується на м’ясо не менше п’яти партій курчат-бройлерів в кожному пташнику. Загальне поголів’я курчат-бройлерів за останні три роки залишається приблизно одинаковим, 48969 голів у 2020 році та 53122 голів у 2022 році, незначне зниження вирощування курчат-бройлерів відбулося за рахунок реконструкції. Встановлено, що для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників в НВЦ БНАУ рекомендуємо чітко дотримуватися технологічної карти в господарстві, вирощувати не менше шести партій курчат-бройлерів на рік та змінити систему утримання курчат-бройлерів з підлогової на кліткову, з використанням повноцінних комбікормів збалансованих за всіма поживними, мінеральними та біологічно активними речовинами. | uk_UA |
| dc.language.iso | uk | uk_UA |
| dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
| dc.subject | курчата-бройлери | uk_UA |
| dc.subject | broiler chickens | uk_UA |
| dc.subject | технологія | uk_UA |
| dc.subject | technology | uk_UA |
| dc.subject | глибока підстилка | uk_UA |
| dc.subject | deep litter | uk_UA |
| dc.subject | кліткові батареї | uk_UA |
| dc.subject | cell batteries | uk_UA |
| dc.subject | мікроклімат | uk_UA |
| dc.subject | microclimate | uk_UA |
| dc.subject | повноцінна годівля | uk_UA |
| dc.subject | full feeding | uk_UA |
| dc.title | Аналіз технології виробництва та переробки м’яса курчат-бройлерів у НВЦ Білоцерківського НАУ. | uk_UA |
| dc.title.alternative | Analysis of broiler-chicken meat production technology and its processing in the EPC Bilatserkivskiy NAU. | uk_UA |
| dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
| dc.identifier.udc | 636.597 | uk_UA |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 204_D_Myronenko Herman.pdf | 376,42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.