Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14985
Назва: Санітарно-гігієнічні вимоги щодо зберігання рослинних харчових продуктів
Інші назви: Sanitary and hygienic requirements for the storage of plant food products
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Тишківська, Наталія Василівна
Tishkіvska, Natalii
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Бартків, Лариса Григорівна
Bartkiv, Larysa
Тимошенко, Ольга Василівна
Tymoshenko, Olha
Гут, Тарас Павлович
Hut, Taras
Тарнавська, Марина Василівна
Tarnavska, Maryna
Ключові слова: гігієнічні вимоги;зберігання;реалізація;рослинні харчові продукти;експертиза;харчові продукти;безпечність;якість;відбір зразків;hygiene requirements;storage;realization;plant-based foods;expertise;food products;safety;quality;sampling
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Санітарно-гігієнічні вимоги щодо зберігання рослинних харчових продуктів: методичні рекомендації / Н.М. Богатко, Н.В. Тишківська, А.Ф. Богатко та ін. - Біла Церква, 2025. - 42 с.
Короткий огляд (реферат): У методичних рекомендаціях подано: гігієнічні вимоги щодо зберігання та реалізації рослинних харчових продуктів на агропродовольчих ринках, оптових базах, у супермаркетах, магазинах тощо; порядок проведення експертизи показників безпечності та якості продукції рослинного походження; порядок та норми відбору зразків продукції рослинного походження для лабораторних випробувань. До санітарно-гігієнічних вимогщодо зберігання рослинних харчових продуктів відносять класифікація сховищ для зберігання рослинних харчових продуктів; типи вентиляції у сховищах для зберігання рослинних харчових продуктів; температурний та вологісний режим для зберігання рослинних харчових продуктів; типи промислових сховищ для зберігання рослинних харчових продуктів; способи охолодження рослинних харчових продуктів при зберіганні; зберігання рослинних харчових продуктів у регульованому газовому середовищі; необхідні умови підготовчого етапу зберігання рослинних харчових продуктів. Методичні рекомендації будуть корисними для виробничників, фахівців з ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи, для слухачів Інституту післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини та студентів за галуззю знань: 21 – Ветеринарія, спеціальності: 211 – Ветеринарна медицина та науковців.
Опис: The methodological recommendations provide: hygienic requirements for the storage and sale of plant food products in agro-food markets, wholesale bases, in supermarkets, shops, etc.; the procedure for conducting an examination of safety indicators and quality of plant products; the procedure and standards for selecting samples of plant products for laboratory tests. The sanitary and hygienic requirements for the storage of plant food products include the classification of storage facilities for storing plant food products; types of ventilation in storage facilities for storing plant food products; temperature and humidity conditions for storing plant food products; types of industrial storage facilities for storing plant food products; methods of cooling plant food products during storage; storage of plant food products in a controlled gas environment; necessary conditions for the preparatory stage of storage of plant food products. Methodological recommendations will be useful for producers, specialists in veterinary hygiene, sanitation and expertise, for students of the Institute of Postgraduate Training of Managers and Specialists of Veterinary Medicine and students in the field of knowledge: 21 - Veterinary Medicine, specialties: 211 - Veterinary Medicine and scientists.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14985
УДК: 619:614.31:634/.635.002:631.563
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sanitarno-gigijenichni.pdf572,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.