Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14983
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorМазур, Тетяна Григорівна-
dc.contributor.authorMazur, Tetyana-
dc.contributor.authorБогатко, Альона Федорівна-
dc.contributor.authorBogatko, Aliona-
dc.contributor.authorСавчук, Геннадій Віталійович-
dc.contributor.authorSavchuk, Hennadii-
dc.contributor.authorСалата, Володимир Зінов'євич-
dc.contributor.authorSalata, Volodymyr-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorЦаренко, Тарас Михайлович-
dc.contributor.authorTsarenko, Taras-
dc.contributor.authorМельник, Андрій Юрійович-
dc.contributor.authorMelnyk, Andriy-
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorPrilipko, Tetiana-
dc.contributor.authorШевченко, Максим Віталійович-
dc.contributor.authorShevchenko, Maksym-
dc.contributor.authorПантелеєнко, Ольга Володимирівна-
dc.contributor.authorPanteleienko, Olga-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.contributor.authorБогатко, Дмитро Леонідович-
dc.contributor.authorBogatko, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-11-04T11:09:23Z-
dc.date.available2025-11-04T11:09:23Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationМікробіологічний контроль об’єктів санітарних заходів та вентиляцій виробничих приміщень потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів: навчальний посібник / Н.М. Богатко, Т.Г., Мазур, А.Ф. Богатко та ін. - Біла Церква, 2025. - 120 с.uk_UA
dc.identifier.isbn978-617-8219-42-0-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14983-
dc.descriptionThe manual covers current issues regarding microbiological control of sanitary facilities (food products, materials and items intended for contact with food products, labeling, if it concerns food safety) and ventilation of production premises of food production and circulation facilities. The sections of the manual provide the procedure for sampling and preparation of consumables for sampling from environmental surfaces during primary production and food circulation facilities for microbiological testing; the procedure for sampling during state control and hygienic monitoring of sanitary facilities at microbiological testing facilities, as well as microbiological control of sanitary facilities and ventilation of production premises of food production and circulation facilities. The manual is illustrated with tables, formulas, diagrams, and drawings to facilitate the understanding of the material. The manual is designed for managers and specialists in veterinary medicine - veterinary medicine inspectors, authorized veterinary doctors who carry out state risk-based control at food production and circulation facilities, as well as for employees of state regional laboratories of the State Service for Food Safety and Consumer Protection of Ukraine, and research institutions. The manual will be useful for students of veterinary education institutions, scientists.uk_UA
dc.description.abstractНавчальний посібник висвітлює актуальні питання щодо мікробіологічного контролю об’єктів санітарних заходів (харчових продуктів, матеріалів і предметів, призначених до контакту з харчовими продуктами, маркуванням, якщо воно стосується безпечності харчових продуктів) та вентиляцій виробничих приміщень потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів. У розділах навчального посібника подано порядок відбору зразків та підготовку витратних матеріалів до відбору зразків з поверхонь довкілля при первинному виробництві та потужностях з обігу харчових продуктів для мікробіологічних випробувань; порядок відбору зразків під час заходів державного контролю та гігієнічного моніторингу об’єктів санітарних заходів на потужностях для мікробіологічних випробувань, а також мікробіологічний контроль об’єктів санітарного захисту та вентиляцій виробничих приміщень потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів. Навчальний посібник ілюстровано таблицями, формулами, схемами, рисунками для полегшення сприйняття матеріалу Навчальний посібник розроблено для керівників та спеціалістів ветеринарної медицини – інспекторів ветеринарної медицини, уповноважених лікарів ветеринарної медицини, що здійснюють державний ризик-орієнтований контроль на потужностях з виробництва та обігу харчових продуктів, а також для працівників державних регіональних лабораторій Держпродспоживслужби України, науково-дослідних установ. Навчальний посібник буде корисним для здобувачів закладів ветеринарної освіти, науковців.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectмікробіологічний контрольuk_UA
dc.subjectоб’єкти санітарних заходівuk_UA
dc.subjectвентиляціїuk_UA
dc.subjectхарчові продуктиuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectвиробничі приміщенняuk_UA
dc.subjectmicrobiological controluk_UA
dc.subjectsanitary facilitiesuk_UA
dc.subjectventilationuk_UA
dc.subjectfood productsuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectproduction facilitiesuk_UA
dc.titleМікробіологічний контроль об’єктів санітарних заходів та вентиляцій виробничих приміщень потужностей з виробництва та обігу харчових продуктівuk_UA
dc.title.alternativeMicrobiological control of sanitary facilities and ventilation of production premises of food production and circulation facilitiesuk_UA
dc.typeКнигаuk_UA
dc.identifier.udc579.62:614.3:628.517.2:664(075.8)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mikrobiologichnyj.pdf798,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.