Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14756
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІльчук, Олександр Юрійович-
dc.contributor.authorIlchuk, Olexandr-
dc.date.accessioned2025-10-01T09:27:57Z-
dc.date.available2025-10-01T09:27:57Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationІльчук О. Ю. Аналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник С. В. Ткаченко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 43 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14756-
dc.descriptionThe work investigated and made "Analysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD" and its processing at the TDF "Meat Plant "Yatran"" of the Kirovograd region" When conducting research on the analysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD", all technological processes in the production of pork meat and the features of industrial crossbreeding in pig farming were studied. When analyzing the activities of the enterprise, it was found that all technological processes in production are mechanized, which ensures a low level of labor costs per unit of output and a high level of profitability of pig farming production. It was concluded that the economic efficiency of pork production at the enterprise depends on the use of modern animal husbandry technologies and the use of industrial crossbreeding as the maternal form of crossbred sows F1 (VB × L). The results obtained can be used to increase the efficiency of pork production at LLC "MARLEN-KD" to adhere to modern technologies for pork production and implement the latest world achievements in this industry using boars of the Maxgrow synthetic line as the parental form.uk_UA
dc.description.abstractУ роботі досліджено та зроблено «Аналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської області» При проведенні досліджень щодо аналізу технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» було вивчено всі технологічні процеси при виробництві м’яса свиней та особливості промислового схрещування у свинарстві. При проведенні аналізу діяльності підприємства виявлено, що всі технологічні процеси на виробництві механізовано,що забезпечує низький рівень витрат праці на одиницю продукції і високий рівень рентабельності виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок , що економічна ефективність виробництва м’яса свиней на підприємстві залежить від використання сучасних технологій з утримання тварин та використання промислового схрещування в якості материнської форми помісних свиноматок F1 (ВБ × Л). Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса свинини в ТОВ «МАРЛЕН-КД» дотримуватися сучасних технологій щодо виробництва м’яса свиней та впроваджувати новітні світові досягнення цієї галузі з використанням в якості батьківської форми кнурів синтетичної лінії Maxgrow.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectпороди свинейuk_UA
dc.subjectpig breedsuk_UA
dc.subjectсхрещуванняuk_UA
dc.subjectcrossbreedinguk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectбагатоплідністьuk_UA
dc.subjectmultiplicityuk_UA
dc.subjectмаса гніздаuk_UA
dc.subjectnest massuk_UA
dc.subjectчистий прибутокuk_UA
dc.subjectnet profituk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD" and its processing at the TDF "Meat Plant "Yatran"" of the Kirovograd regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4.083uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Ilchuk O.pdf504,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.