Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14756
Title: Аналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської області
Other Titles: Analysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD" and its processing at the TDF "Meat Plant "Yatran"" of the Kirovograd region
Authors: Ільчук, Олександр Юрійович
Ilchuk, Olexandr
Keywords: породи свиней;pig breeds;схрещування;crossbreeding;жива маса;live weight;багатоплідність;multiplicity;маса гнізда;nest mass;чистий прибуток;net profit;рентабельність;profitability
Issue Date: 2025
Publisher: БНАУ
Citation: Ільчук О. Ю. Аналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник С. В. Ткаченко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 43 с.
Abstract: У роботі досліджено та зроблено «Аналіз технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» та його переробки у ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань»» Кіровоградської області» При проведенні досліджень щодо аналізу технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «МАРЛЕН-КД» було вивчено всі технологічні процеси при виробництві м’яса свиней та особливості промислового схрещування у свинарстві. При проведенні аналізу діяльності підприємства виявлено, що всі технологічні процеси на виробництві механізовано,що забезпечує низький рівень витрат праці на одиницю продукції і високий рівень рентабельності виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок , що економічна ефективність виробництва м’яса свиней на підприємстві залежить від використання сучасних технологій з утримання тварин та використання промислового схрещування в якості материнської форми помісних свиноматок F1 (ВБ × Л). Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса свинини в ТОВ «МАРЛЕН-КД» дотримуватися сучасних технологій щодо виробництва м’яса свиней та впроваджувати новітні світові досягнення цієї галузі з використанням в якості батьківської форми кнурів синтетичної лінії Maxgrow.
Description: The work investigated and made "Analysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD" and its processing at the TDF "Meat Plant "Yatran"" of the Kirovograd region" When conducting research on the analysis of the technology of pork meat production at LLC "MARLEN-KD", all technological processes in the production of pork meat and the features of industrial crossbreeding in pig farming were studied. When analyzing the activities of the enterprise, it was found that all technological processes in production are mechanized, which ensures a low level of labor costs per unit of output and a high level of profitability of pig farming production. It was concluded that the economic efficiency of pork production at the enterprise depends on the use of modern animal husbandry technologies and the use of industrial crossbreeding as the maternal form of crossbred sows F1 (VB × L). The results obtained can be used to increase the efficiency of pork production at LLC "MARLEN-KD" to adhere to modern technologies for pork production and implement the latest world achievements in this industry using boars of the Maxgrow synthetic line as the parental form.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14756
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.083
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Ilchuk O.pdf504,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.