Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14726
Назва: Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Маяк» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області
Інші назви: Analysis of milk production technology at LLC" Mayak "and its processing in PJSC" Yuri "of Cherkasy region
Автори: Думян, Іван Дмитрович
Dumyan, Ivan
Ключові слова: голштинська;holstein;українська чорно-ряба молочна породи;ukrainian black and white dairy breed;лінія;line;жива маса;living mass;відтворна здатність;reproductive capacity;молочна продуктивність;milk productivity;тривалість використання;duration of use
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Думян І. Д. Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Маяк» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник С. В. Ткаченко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 48 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено за матеріалами зоотехнічного і племінного обліку у корів та молодняку наступні показники: надій молока за лактацію кг, вміст жиру в молоці %, кількість молочного жиру кг; відтворну здатність корів та причини вибиття; годівлю тварин у різні вікові періоди. При написані випускної роботи використовували метод спостереження, аналізу і порівняння та методи біометричної обробки. Нами було виявлено, що у першу лактацію найвищою продуктивністю характеризувалася лінія Валіанта, середній рівень молочності за лактацію становив 7987,4 кг. За даними досліджень за нормальної тривалості лактації, тобто упродовж 10 місяців, молочна продуктивність корів зростає до третього продуктивного використання, після чого невпинно зменшується, хоч залишається ще на достатньо високому рівні. З аналізу результатів досліджень зроблено висновок, що повна адаптація голштинських корів до умов експлуатації відбувається впродовж трьох лактацій, тому у цей період їх удої найвищі і становлять майже 8513 кг впродовж 305 діб. Одержані результати можуть бути використані спеціалістами ТОВ «Маяк» при подальшому вдосконаленні стада ферми великої рогатої худоби на підвищення рівня молочної продуктивності та тривалості продуктивного використання корів, що важливо в умовах ринкової економіки.
Опис: The materials of zootechnical and tribal accounting in cows and young animals are investigated the following indicators: milk hope for lactation kg, fat content in milk %, amount of milk fat kg; reproductive capacity of cows and causes of knocking; Feeding animals in different ages. When written graduation work used the method of observation, analysis and comparison and methods of biometric processing. We have found that in the first lactation the highest productivity was characterized by the Valiant line, the average level of milk content for lactation was 7987.4 kg. According to research at the normal duration of lactation, that is, within 10 months, the milk productivity of cows increases to the third productive use, after which it is constantly decreasing, although it remains at a sufficiently high level. From the analysis of research results, it was concluded that the complete adaptation of Holstein cows to the conditions of operation occurs within three lactations, so during this period their Uda is the highest and is almost 8513 kg for 305 days. The results can be used by specialists of LLC "Mayak" with further improvement of the herd of farm cattle for increasing the level of dairy productivity and the duration of productive use of cows, which is important in a market economy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14726
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_DUMEN IVAN.pdf568,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.