Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14726
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДумян, Іван Дмитрович-
dc.contributor.authorDumyan, Ivan-
dc.date.accessioned2025-09-29T09:46:19Z-
dc.date.available2025-09-29T09:46:19Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationДумян І. Д. Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Маяк» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник С. В. Ткаченко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14726-
dc.descriptionThe materials of zootechnical and tribal accounting in cows and young animals are investigated the following indicators: milk hope for lactation kg, fat content in milk %, amount of milk fat kg; reproductive capacity of cows and causes of knocking; Feeding animals in different ages. When written graduation work used the method of observation, analysis and comparison and methods of biometric processing. We have found that in the first lactation the highest productivity was characterized by the Valiant line, the average level of milk content for lactation was 7987.4 kg. According to research at the normal duration of lactation, that is, within 10 months, the milk productivity of cows increases to the third productive use, after which it is constantly decreasing, although it remains at a sufficiently high level. From the analysis of research results, it was concluded that the complete adaptation of Holstein cows to the conditions of operation occurs within three lactations, so during this period their Uda is the highest and is almost 8513 kg for 305 days. The results can be used by specialists of LLC "Mayak" with further improvement of the herd of farm cattle for increasing the level of dairy productivity and the duration of productive use of cows, which is important in a market economy.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено за матеріалами зоотехнічного і племінного обліку у корів та молодняку наступні показники: надій молока за лактацію кг, вміст жиру в молоці %, кількість молочного жиру кг; відтворну здатність корів та причини вибиття; годівлю тварин у різні вікові періоди. При написані випускної роботи використовували метод спостереження, аналізу і порівняння та методи біометричної обробки. Нами було виявлено, що у першу лактацію найвищою продуктивністю характеризувалася лінія Валіанта, середній рівень молочності за лактацію становив 7987,4 кг. За даними досліджень за нормальної тривалості лактації, тобто упродовж 10 місяців, молочна продуктивність корів зростає до третього продуктивного використання, після чого невпинно зменшується, хоч залишається ще на достатньо високому рівні. З аналізу результатів досліджень зроблено висновок, що повна адаптація голштинських корів до умов експлуатації відбувається впродовж трьох лактацій, тому у цей період їх удої найвищі і становлять майже 8513 кг впродовж 305 діб. Одержані результати можуть бути використані спеціалістами ТОВ «Маяк» при подальшому вдосконаленні стада ферми великої рогатої худоби на підвищення рівня молочної продуктивності та тривалості продуктивного використання корів, що важливо в умовах ринкової економіки.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectголштинськаuk_UA
dc.subjectholsteinuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочна породиuk_UA
dc.subjectukrainian black and white dairy breeduk_UA
dc.subjectлініяuk_UA
dc.subjectlineuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectliving massuk_UA
dc.subjectвідтворна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive capacityuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectтривалість використанняuk_UA
dc.subjectduration of useuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва молока у ТОВ «Маяк» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of milk production technology at LLC" Mayak "and its processing in PJSC" Yuri "of Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_DUMEN IVAN.pdf568,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.