Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14625
Назва: | Аналіз та удосконалення технології ряжанки |
Інші назви: | Analysis and improvement of ryazhenka technology |
Автори: | Іваниця, Ігор Олександрович Ivanitsa, Igor |
Ключові слова: | незбиране молоко;whole milk;вершки;cream;ряжанка;fermented baked milk;добавка «Йодказеїн»;"Iodcasein" additive;технологія;technology;удосконалення;improvement |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Іваниця І. О. Аналіз та удосконалення технології ряжанки: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Король-Безпала, асистент. - Біла Церква, 2024. - 44 с. |
Короткий огляд (реферат): | Метою даної роботи є аналіз та удосконалення технології ряжанки. Кисломолочні продукти позитивно впливають на травну систему людини, завдяки багатьом біохімічним процесам, що відбуваються під час сквашування молока, високий попит серед споживачів, свідчить, про широкий асортимент продукції, який доступний у роздрібній мережі. Одним із таких продуктів є ряжанка, яка популярна серед населення, завдяки великій кількості поживних речовин, вітамінів, вуглеводів, амінокислот та мікроелементів. У даній роботі проаналізовано та розписано технологію виробництва ряжанки, а також детально описано вимоги до сировини, зроблено продуктовий розрахунок, розписано апаратурно-технологічну схему, підібране та розраховане обладнання та висвітлено контроль безпечності та якості готового продукту та екологізації виробництва. Зроблено висновок, що запропонована удосконалена технологія виробництва ряжанки, з додаванням дієтичної добавки «Йодказеїну», дозволяє створювати оздоровчі продукти для усунення йодного дефіциту в раціоні харчування людей. Розроблена технологія може бути використана на молочних підприємствах без необхідності додаткового обладнання та без зміни технологічної лінії. Кваліфікаційна робота містить 49 сторінок, 11 таблиць, 8 рисунків, 57 список використаних джерел. |
Опис: | The purpose of this work is to analyze and improve ryazhenka technology. Fermented milk products have a positive effect on the human digestive system, due to many biochemical processes occurring during milk fermentation, high demand among consumers, indicates a wide range of products available in the retail network. One of these products is ryazhenka, popular among the population, due to the large number of nutrients, vitamins, carbohydrates, amino acids and microelements. One of such products is ryazhenka, popular among the population due to the large number of nutrients, vitamins, carbohydrates, amino acids and microelements. In this work, the technology of ryazhenka production is analyzed and described, and the requirements for raw materials are described in detail, the product calculation is made, the equipment and process flow diagram is described, the equipment is selected and calculated, and the safety and quality control of the finished product and the greening of production are covered. It is concluded that the proposed improved technology for the production of ryazhenka with the addition of the dietary supplement "Iodcasein" allows creating health products to eliminate iodine deficiency in the diet of people. The developed technology can be used at dairy enterprises without the need for additional equipment and without changing the process line. The qualification work contains 49 pages, 11 tables, 8 figures, 57 lists of references. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14625 |
УДК: | 637.14 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Іваниця І.О..pdf | 780,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.