Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14269
Назва: Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом
Інші назви: Method of determining the quality of egg yolk of edible eggs using the photometric method
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Мельник, Андрій Юрійович
Melnyk, Andriy
Ключові слова: якість;жовток яйця;яйця;фотометричний метод;спектрофотометр;quality;egg yolk;eggs;photometric method;spectrophotometer
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом: пат. 159493:МПК G01N33/08, G01J1/00 / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М., Мельник А.Ю. - № u 202405193 заявл. 04.11.2024; опубл. 04.06.2025, Бюл. № 23/2025. – 5 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом, який відрізняється тим, що використовують зразок жовтка яйця харчового у кількості 0,5-1,0 г, який фотометрують на спектрофотометрі за довжини хвилі 450±0,05 нм при синьому фотофільтрі у кюветі ємністю 10 мм проти дистильованої води з подальшим визначенням оптичної густини жовтка: від 0,718±0,005 Бел при жовто-зеленому кольорі жовтка, до 2,649±0,017 Бел при жовто-помаранчевому кольорі жовтка, залежно від виду яєць харчових.
Опис: In the method of determining the quality of egg yolk of edible eggs using the photometric method, a sample of egg yolk of edible eggs in the amount of 0.5-1.0 g is used, which is photometered on a spectrophotometer at a wavelength of 450±0.05 nm with a blue photofilter in a 10 mm cuvette against distilled water with subsequent determination of the optical density of the yolk: from 0.718±0.005 Bel with a yellow-green color of the yolk, to 2.649±0.017 Bel with a yellow-orange color of the yolk, depending on the type of edible eggs.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14269
УДК: 614.31:637.4
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sposib_vyznachennja.pdf155,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.