Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14269
Назва: | Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом |
Інші назви: | Method of determining the quality of egg yolk of edible eggs using the photometric method |
Автори: | Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Приліпко, Тетяна Миколаївна Prilipko, Tetiana Мельник, Андрій Юрійович Melnyk, Andriy |
Ключові слова: | якість;жовток яйця;яйця;фотометричний метод;спектрофотометр;quality;egg yolk;eggs;photometric method;spectrophotometer |
Дата публікації: | 2025 |
Бібліографічний опис: | Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом: пат. 159493:МПК G01N33/08, G01J1/00 / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М., Мельник А.Ю. - № u 202405193 заявл. 04.11.2024; опубл. 04.06.2025, Бюл. № 23/2025. – 5 с. |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб визначення якості жовтка яєць харчових фотометричним методом, який відрізняється тим, що використовують зразок жовтка яйця харчового у кількості 0,5-1,0 г, який фотометрують на спектрофотометрі за довжини хвилі 450±0,05 нм при синьому фотофільтрі у кюветі ємністю 10 мм проти дистильованої води з подальшим визначенням оптичної густини жовтка: від 0,718±0,005 Бел при жовто-зеленому кольорі жовтка, до 2,649±0,017 Бел при жовто-помаранчевому кольорі жовтка, залежно від виду яєць харчових. |
Опис: | In the method of determining the quality of egg yolk of edible eggs using the photometric method, a sample of egg yolk of edible eggs in the amount of 0.5-1.0 g is used, which is photometered on a spectrophotometer at a wavelength of 450±0.05 nm with a blue photofilter in a 10 mm cuvette against distilled water with subsequent determination of the optical density of the yolk: from 0.718±0.005 Bel with a yellow-green color of the yolk, to 2.649±0.017 Bel with a yellow-orange color of the yolk, depending on the type of edible eggs. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14269 |
УДК: | 614.31:637.4 |
Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
sposib_vyznachennja.pdf | 155,32 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.