Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗасуха, Андрій Анатолійович-
dc.contributor.authorZasuha, Andriy-
dc.contributor.authorВахній, Сергій Петрович-
dc.contributor.authorVakhnіy, Serhii-
dc.contributor.authorКозак, Леонід Андрійович-
dc.contributor.authorKozak, Leonid-
dc.contributor.authorГородецький, Олександр Степанович-
dc.contributor.authorGorodetsky, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-05-29T10:36:36Z-
dc.date.available2025-05-29T10:36:36Z-
dc.date.issued2024-11-19-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131-
dc.descriptionЯкісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзи / А.А. Засуха, С.П. Вахній, Л.А. Козак, О.С. Городецький // Матеріали ХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених «Актуальні проблеми агропромислового виробництва України: стратегії стійкості сільськогосподарського сектору під час війни та у післявоєнний період» (с. Оброшине, 19 листоп. 2024 р.). - Львів-Оброшине, 2024. - С. 33-35.uk_UA
dc.description.abstractМетою дослідження було визначення впливу мінеральних добрив та регуляторів росту рослин на якісні показники та енергетичну цінність побічної продукції кукурудзи. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню зольності рослин кукурудзи на 0,23–0,36 %, вмісту водню на 0,12–0,29 %, азоту на 0,22–0,32 %, сірки – 0,03–0,06 %. При цьому вміст вуглецю зменшувався на 0,11–0,34 %, а кисню на 0,06– 0,11 %. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню енергетичних витрат при вирощуванні кукурудзи на 18,6–34,5 %, порівняно з варіантом без їх використання. Факори, що вивчалися, приводили до збільшення коефіцієнту енергетичної ефективності до 3,44–3,72. The aim of the study was to determine the influence of mineral fertilizers and plant growth regulators on the quality indicators and energy value of corn by-products. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in the ash content of corn plants by 0.23–0.36%, the hydrogen content by 0.12–0.29%, nitrogen by 0.22–0.32%, and sulfur by 0.03–0.06%. At the same time, the carbon content decreased by 0.11–0.34%, and oxygen by 0.06–0.11%. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in energy costs when growing corn by 18.6–34.5%, compared to the option without their use. The factors studied led to an increase in the energy efficiency coefficient to 3.44–3.72.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнститут сільського господарства Карпатського регіону НААН,uk_UA
dc.subjectкукурудзаuk_UA
dc.subjectcornuk_UA
dc.subjectпобічна продукція кукурудзиuk_UA
dc.subjectcorn by-productuk_UA
dc.subjectенергетична цінністьuk_UA
dc.subjectenergy valueuk_UA
dc.subjectмінеральні добриваuk_UA
dc.subjectmineral fertilizersuk_UA
dc.subjectрегулятори ростуuk_UA
dc.subjectgrowth regulatorsuk_UA
dc.titleЯкісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзиuk_UA
dc.title.alternativeQuality indicators and energy value of corn by-productsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc633.15:631.816.11:631.89uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези витяг ІСГКР 2024.pdf620,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.