Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Засуха, Андрій Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Zasuha, Andriy | - |
dc.contributor.author | Вахній, Сергій Петрович | - |
dc.contributor.author | Vakhnіy, Serhii | - |
dc.contributor.author | Козак, Леонід Андрійович | - |
dc.contributor.author | Kozak, Leonid | - |
dc.contributor.author | Городецький, Олександр Степанович | - |
dc.contributor.author | Gorodetsky, Oleksandr | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-29T10:36:36Z | - |
dc.date.available | 2025-05-29T10:36:36Z | - |
dc.date.issued | 2024-11-19 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131 | - |
dc.description | Якісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзи / А.А. Засуха, С.П. Вахній, Л.А. Козак, О.С. Городецький // Матеріали ХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених «Актуальні проблеми агропромислового виробництва України: стратегії стійкості сільськогосподарського сектору під час війни та у післявоєнний період» (с. Оброшине, 19 листоп. 2024 р.). - Львів-Оброшине, 2024. - С. 33-35. | uk_UA |
dc.description.abstract | Метою дослідження було визначення впливу мінеральних добрив та регуляторів росту рослин на якісні показники та енергетичну цінність побічної продукції кукурудзи. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню зольності рослин кукурудзи на 0,23–0,36 %, вмісту водню на 0,12–0,29 %, азоту на 0,22–0,32 %, сірки – 0,03–0,06 %. При цьому вміст вуглецю зменшувався на 0,11–0,34 %, а кисню на 0,06– 0,11 %. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню енергетичних витрат при вирощуванні кукурудзи на 18,6–34,5 %, порівняно з варіантом без їх використання. Факори, що вивчалися, приводили до збільшення коефіцієнту енергетичної ефективності до 3,44–3,72. The aim of the study was to determine the influence of mineral fertilizers and plant growth regulators on the quality indicators and energy value of corn by-products. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in the ash content of corn plants by 0.23–0.36%, the hydrogen content by 0.12–0.29%, nitrogen by 0.22–0.32%, and sulfur by 0.03–0.06%. At the same time, the carbon content decreased by 0.11–0.34%, and oxygen by 0.06–0.11%. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in energy costs when growing corn by 18.6–34.5%, compared to the option without their use. The factors studied led to an increase in the energy efficiency coefficient to 3.44–3.72. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, | uk_UA |
dc.subject | кукурудза | uk_UA |
dc.subject | corn | uk_UA |
dc.subject | побічна продукція кукурудзи | uk_UA |
dc.subject | corn by-product | uk_UA |
dc.subject | енергетична цінність | uk_UA |
dc.subject | energy value | uk_UA |
dc.subject | мінеральні добрива | uk_UA |
dc.subject | mineral fertilizers | uk_UA |
dc.subject | регулятори росту | uk_UA |
dc.subject | growth regulators | uk_UA |
dc.title | Якісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзи | uk_UA |
dc.title.alternative | Quality indicators and energy value of corn by-products | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 633.15:631.816.11:631.89 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
тези витяг ІСГКР 2024.pdf | 620,97 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.