Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131
Назва: | Якісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзи |
Інші назви: | Quality indicators and energy value of corn by-products |
Автори: | Засуха, Андрій Анатолійович Zasuha, Andriy Вахній, Сергій Петрович Vakhnіy, Serhii Козак, Леонід Андрійович Kozak, Leonid Городецький, Олександр Степанович Gorodetsky, Oleksandr |
Ключові слова: | кукурудза;corn;побічна продукція кукурудзи;corn by-product;енергетична цінність;energy value;мінеральні добрива;mineral fertilizers;регулятори росту;growth regulators |
Дата публікації: | 19-лис-2024 |
Видавництво: | Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН, |
Короткий огляд (реферат): | Метою дослідження було визначення впливу мінеральних добрив та регуляторів росту рослин на якісні показники та енергетичну цінність побічної продукції кукурудзи. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню зольності рослин кукурудзи на 0,23–0,36 %, вмісту водню на 0,12–0,29 %, азоту на 0,22–0,32 %, сірки – 0,03–0,06 %. При цьому вміст вуглецю зменшувався на 0,11–0,34 %, а кисню на 0,06– 0,11 %. Застосування мінеральних добрив сприяло збільшенню енергетичних витрат при вирощуванні кукурудзи на 18,6–34,5 %, порівняно з варіантом без їх використання. Факори, що вивчалися, приводили до збільшення коефіцієнту енергетичної ефективності до 3,44–3,72. The aim of the study was to determine the influence of mineral fertilizers and plant growth regulators on the quality indicators and energy value of corn by-products. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in the ash content of corn plants by 0.23–0.36%, the hydrogen content by 0.12–0.29%, nitrogen by 0.22–0.32%, and sulfur by 0.03–0.06%. At the same time, the carbon content decreased by 0.11–0.34%, and oxygen by 0.06–0.11%. The use of mineral fertilizers contributed to an increase in energy costs when growing corn by 18.6–34.5%, compared to the option without their use. The factors studied led to an increase in the energy efficiency coefficient to 3.44–3.72. |
Опис: | Якісні показники та енергетична цінність побічної продукції кукурудзи / А.А. Засуха, С.П. Вахній, Л.А. Козак, О.С. Городецький // Матеріали ХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених «Актуальні проблеми агропромислового виробництва України: стратегії стійкості сільськогосподарського сектору під час війни та у післявоєнний період» (с. Оброшине, 19 листоп. 2024 р.). - Львів-Оброшине, 2024. - С. 33-35. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14131 |
УДК: | 633.15:631.816.11:631.89 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
тези витяг ІСГКР 2024.pdf | 620,97 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.