Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14095
Назва: | Хімія меду та продуктів бджільництва |
Інші назви: | Chemistry of honey and bee products |
Автори: | Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Цехмістренко, Оксана Сергіївна Tsekhmistrenko, Oksana Недашківський, Володимир Михайлович Nedashkivskyi, Volodymyr |
Ключові слова: | мед;honey;пилок;pollen;віск;wax;перга;parchment;прополіс;propolis;маточне молочко;royal jelly;бджолина отрута;bee venom |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Цехмістренко С. І. Хімія меду та продуктів бджільництва: навч. посіб. / С. І. Цехмістренко, О. С. Цехмістренко, В. М. Недашківський. - Біла Церква: БНАУ, 2025. – 198 с. |
Короткий огляд (реферат): | Посібник «Хімія меду та продуктів бджільництва» представляє сучасний комплексний огляд ключових хімічних характеристик меду, пилку, воску, перги, прополісу, маточного молочка та бджолиної отрути. Розглянуто сучасні підходи експертизи, включаючи інноваційні технології, такі як нанотехнології та передові методи аналізу, спрямовані на оптимізацію якості продукції та підвищення її харчової цінності. Показана роль хімії у сучасних підходах у бджільництві. Посібник є корисним для студентів, аспірантів, науковців, фахівців та тих, хто прагне поглибити свої знання в хімії аграрного сектору. |
Опис: | The «Chemistry of Honey and Bee Products» provides an up-to-date, comprehensive overview of the key chemical characteristics of honey, pollen, wax, bee pollen, propolis, royal jelly and bee venom. Modern approaches to examination, including innovative technologies such as nanotechnology and advanced analytical methods, aimed at optimising product quality and enhancing its nutritional value are discussed. The role of chemistry in modern approaches in beekeeping is shown. The textbook is useful for undergraduate and postgraduate students, researchers, professionals and those seeking to deepen their knowledge of agricultural chemistry. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14095 |
ISBN: | 978-966-2122-73-2 |
УДК: | 577.2:636.5:612.176 |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
khimiia_medu_ta_produktiv.pdf | 5,5 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.