Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14071
Назва: Comparison of the characteristics of boiled-smoked sausages with the requirements of existing standards for these products and compliance with the laws of Ukraine on the protection of consumer rights
Інші назви: Порівняння характеристик варено-копчених ковбас з вимогами діючих стандартів на дану продукцію та додержання законів України щодо захисту прав споживачів
Автори: Rusnak, L.
Руснак, Л. В.
Prilipko, Tetiana
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Bukalova, Natalia
Букалова, Наталія Володимирівна
Ключові слова: technical legislation;consumers;of boiled sausage;laws of Ukraine;standards;assortment;quality;технічне законодавство;споживачі;варена ковбаса;закони України;стандарти;асортимент;якість
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Rusnak L. Comparison of the characteristics of boiled-smoked sausages with the requirements of existing standards for these products and compliance with the laws of Ukraine on the protection of consumer rights / L. Rusnak, T. Prilipko, N. Bukalova // Modern engineering and innovative technologies. - 2025. - Issue №37. - Part 2. - P.162-167. DOI: 10.30890/2567-5273.2025-37-02
Короткий огляд (реферат): The results of the research of the characteristics of the "Serveda" of the highest grade with the requirements of the current standards for these products and compliance with the laws of Ukraine on the protection of consumer rights. Analyzing the range of boiled-smoked sausages, which currently exists in the trading network, it was found that the main type of cooked sausage in the sale is the "served" of the highest grade. The data obtained make it possible to compare the organoleptic indicators of the selected samples with each other and the requirements of the national standard. Іt was found that in most cases the enterprise indicates nutritional value not for "served", but common to boiled sausages.
Опис: Результати дослідження характеристик ковбаси «Серведа» вищого сорту відповідності вимогам чинних стандартів на цю продукцію та відповідності законодавству України про захист прав споживачів. Аналізуючи асортимент варено-копчених ковбас, який наразі існує в торговельній мережі, було виявлено, що основним видом вареної ковбаси у продажу є «серведа» вищого сорту. Отримані дані дають змогу порівняти органолептичні показники відібраних зразків між собою та з вимогами національного стандарту. Було виявлено, що в більшості випадків підприємство вказує харчову цінність не для «серведи», а спільну для варених ковбас.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14071
ISSN: 2567-5273
УДК: 614.9:579. 62:613.287:613,287.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
comparison_of_the_characteristics.pdf756,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.