Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13706
Назва: Особливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ.
Інші назви: Peculiarities of the formation of stem length and structural elements of yield in soft winter wheat varieties depending on the genotype and year conditions in the conditions of the experimental field of the educational and production center of Bila Tserkva National Agrarian University.
Автори: Денисенко, Денис Володимирович
Denysenko, Denys
Ключові слова: пшениця м’яка озима;сорт;продуктивна кущистість;довжина стебла;довжина колоса;кількість колосків;кількість зерен;маса зерна;soft winter wheat;variety;productive bushiness;stem length;ear length;number of ears;number of grains;grain weight
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Короткий огляд (реферат): Дослідження виконували впродовж 2022–2024 рр. в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Матеріалом досліджень були сорти пшениці м’якої озимої, а саме: Ареал Ювілейний, Тенор, Перлина, Мазурок і Лісова пісня (сорт-стандарт). Метою нашої роботи було дослідження особливостей формування довжини стебла і структурних елементів врожайності (довжина колоса, кількість колосків, кількість зерен, маса зерна) у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і метеорологічних умов року. Сівбу досліджуваного матеріалу проводили в кінці вересня. У період вегетації пшениці проводили фенологічні спостереження, після настання повної стиглості зерна – біометричний аналіз досліджуваного матеріалу за середньою вибіркою 25 рослин у триразовій повторності. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка – загальноприйнята для вирощування пшениці м’якої озимої в Лісостепу України. The research was carried out during 2022-2024 in the conditions of the experimental field of the educational and production center of the Bila Tserkva National Agricultural University. The research material was soft winter wheat varieties, namely: Areal Yuvileyny, Tenor, Perlyna, Mazurok and Lisova Pisnya (standard variety). The purpose of our work was to study the features of the formation of stem length and structural elements of yield (ear length, number of ears, number of grains, grain weight) in soft winter wheat varieties depending on the genotype and meteorological conditions of the year. The sowing of the studied material was carried out at the end of September. During the growing season of wheat, phenological observations were conducted, after the grain reached full ripeness - biometric analysis of the studied material based on an average sample of 25 plants in three replicates. The predecessor was mustard for grain. Agricultural technology - generally accepted for growing soft winter wheat in the Forest-Steppe of Ukraine.
Опис: Денисенко Д.В. Особливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ: Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Науковий керівник Устинова Г.Л.; БНАУ. – Біла Церква, 2024. – 77 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13706
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_dovzhyny.pdf666,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.