Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13706
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДенисенко, Денис Володимирович-
dc.contributor.authorDenysenko, Denys-
dc.date.accessioned2025-03-05T07:47:21Z-
dc.date.available2025-03-05T07:47:21Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13706-
dc.descriptionДенисенко Д.В. Особливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ: Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Науковий керівник Устинова Г.Л.; БНАУ. – Біла Церква, 2024. – 77 с.uk_UA
dc.description.abstractДослідження виконували впродовж 2022–2024 рр. в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Матеріалом досліджень були сорти пшениці м’якої озимої, а саме: Ареал Ювілейний, Тенор, Перлина, Мазурок і Лісова пісня (сорт-стандарт). Метою нашої роботи було дослідження особливостей формування довжини стебла і структурних елементів врожайності (довжина колоса, кількість колосків, кількість зерен, маса зерна) у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і метеорологічних умов року. Сівбу досліджуваного матеріалу проводили в кінці вересня. У період вегетації пшениці проводили фенологічні спостереження, після настання повної стиглості зерна – біометричний аналіз досліджуваного матеріалу за середньою вибіркою 25 рослин у триразовій повторності. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка – загальноприйнята для вирощування пшениці м’якої озимої в Лісостепу України. The research was carried out during 2022-2024 in the conditions of the experimental field of the educational and production center of the Bila Tserkva National Agricultural University. The research material was soft winter wheat varieties, namely: Areal Yuvileyny, Tenor, Perlyna, Mazurok and Lisova Pisnya (standard variety). The purpose of our work was to study the features of the formation of stem length and structural elements of yield (ear length, number of ears, number of grains, grain weight) in soft winter wheat varieties depending on the genotype and meteorological conditions of the year. The sowing of the studied material was carried out at the end of September. During the growing season of wheat, phenological observations were conducted, after the grain reached full ripeness - biometric analysis of the studied material based on an average sample of 25 plants in three replicates. The predecessor was mustard for grain. Agricultural technology - generally accepted for growing soft winter wheat in the Forest-Steppe of Ukraine.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпродуктивна кущистістьuk_UA
dc.subjectдовжина стеблаuk_UA
dc.subjectдовжина колосаuk_UA
dc.subjectкількість колосківuk_UA
dc.subjectкількість зеренuk_UA
dc.subjectмаса зернаuk_UA
dc.subjectsoft winter wheat-
dc.subjectvariety-
dc.subjectproductive bushiness-
dc.subjectstem length-
dc.subjectear length-
dc.subjectnumber of ears-
dc.subjectnumber of grains-
dc.subjectgrain weight-
dc.titleОсобливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ.uk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of the formation of stem length and structural elements of yield in soft winter wheat varieties depending on the genotype and year conditions in the conditions of the experimental field of the educational and production center of Bila Tserkva National Agrarian University.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_dovzhyny.pdf666,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.